Hesabım
    30 Yıldır Özlüyoruz: Adile Naşit...

    Usta Yeşilçam oyuncusu Adile Naşit'i 30. ölüm yıldönümünde özlemle anıyoruz.

    Hababam Sınıfı'nın koca yürekli Hafize Ana'sı, Yeşilçam filmlerinin sevgi dolu, gözü tok annesi, neşesiyle, fedakarlıklarıyla yerli sinemanın ölümsüz isimlerinden birine dönüşen Adile Naşit'i 30. ölüm yıldönümünde de sevgi ve rahmetle anıyoruz.

    11 Aralık 1987'de kaybettiğimiz usta oyuncu, ünlü komedyen Komik-i Şehir Naşit ve Ermeni kökenli tiyatro oyuncusu Amelya Hanım'ın kızıydı. 14 yaşında İstanbul Şehir Tiyatroları Çocuk Tiyatrosu ile oyunculuğa adım atan Adile Naşit, sonradan Muammer Karaca'nın tiyatrosuna dahil oldu. 1948-1951 arasında komedyen Aziz Basmacı ve Vahi Öz ile birlikte kurdukları toplulukta yer alan oyuncu, 1954'te Muammer Karaca Tiyatrosu'na geri döndü. 

    1961'de eşi Ziya Keskiner ve ağabeyi Selim Naşit Özcan ile Naşit Tiyatrosu'nu kuran usta oyuncu, tiyatronun dağılmasının ardından 1963'ten 1975'e kadar "Gazanfer Özcan - Gönül Ülkü" tiyatrosunda çalıştı.Tiyatro oyunlarının yanı sıra Hisseli Harikalar Kumpanyası, Neşe-i Muhabbet, Şen Sazın Bülbülleri gibi müzikallerde de boy gösteren Adile Naşit, 1947 yılında Seyfi Havaeri'nin yönettiği "Yara" filmiyle beyaz perdeye adım atmış oldu. 

    1970'lerde yerli filmlerde sık sık boy göstermiş olan oyuncu, 1976'da "İşte Hayat" adlı filmdeki rolüyle Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülüne layık görüldü. 1978'de Uluslararası Sanat Gösterileri'nin tiyatro ve müzikallerinde rol almaya başlayan oyuncu, TRT'de yer alan, İlhan Şengün'ün yapımcılığındaki Uykudan Önce isimli çocuk programıyla birlikte "masalcı teyze" lakabını aldı. 

    57 yaşında bağırsak kanseri sebebiyle hayata gözlerini yuman Adile Naşit'i özlem ve rahmetle anıyoruz...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top