Hesabım
    ABD Box Office: Star Wars Listeye Bomba Gibi Düştü!

    ABD box office rakamları açıklandı.

    ABD'de haftasonu seyirci rakamlarına göre derlenen box office listesinin zirvesi bu hafta itibariyle Star Wars'a teslim oldu. Vizyona girdiği gibi zirveye yerleşen Coco, bu hafta yerini Star Wars: Son Jedi'a bıraktı. Liste bu hafta sadece 2 yeni film barındırıyor.

    Listenin bu haftaki galibi beyaz perdenin en uzun soluklu bilim kurgu serilerinden Star Wars'un 8. devam halkası Star Wars: Son Jedi oldu. Açılış haftasında 220 milyon dolar gişe elde eden devam halkası, box office tarihinin gördüğü en iyi 2. açılış rakamına ulaşmış oldu. Onu geçebilen tek film ise, kendisinden bir önceki devam halkası "Star Wars: Güç Uyanıyor" idi. 7. devam halkasının açılış rakamı 247,9 milyon dolar olmuştu. Bütçesi açıklanmayan "Star Wars: Son Jedi"ın, kendi bütçesini geçebilme ihtimali oldukça yüksek. Listenin 2. sırasında ise box office listesinin ikinci ve son taze filmi "Ferdinand" yer buldu. Nazik dev boğa Ferdinand'ın eve dönüş macerasını anlatan animasyon yapım açılış haftasında 13,3 milyon dolar gişe elde ederek beklentilerin üzerine çıkmayı başardı. Listenin ilk 3'ünü kapatan film de bir animasyon oldu. Geçtiğimiz haftanın galibi olan ve seyircilerine renkli bir öteki dünya deneyimi sunan animasyon macera "Coco", bu hafta 3. sıraya geriledi. İlhamını Ölüler Günü'nden alan animasyon film, 4. hafta kapanışını 10 milyon dolar gişe ile yaptı. 4. haftasında zirveyi kaybeden Coco, vizyonda geçirdiği süre içinde toplam 150,8 milyon dolar gişe elde etmiş oldu.

    Listenin 4. sırasında duygusal bir aile filmi yer aldı. Hollywood'un güzel yıldızı Julia Roberts, komedinin olduğu kadar duygusal yapımların da sevilen yüzü haline gelen Owen Wilson ve çıkışını Gizli Dünya ile yapan, ardından Kabustan Gelen gibi yapımlarda karşımıza çıkan Jacob Tremblay'in başrollerini üstlendiği "Mucize" bu hafta 1 sıra gerileyerek 4. sıraya geldi. August Pullman'ın ilham verici ve sıcak hikayesini anlatan film 5,4 milyon dolar ile 5. hafta kapanışını yaptı. Listenin tam ortasında DC Comics'in sevilen süper kahramanlarını bir araya getiren Justice League: Adalet Birliği yer buldu. Marvel'ın neşeli tonuna zıt olarak daha karanlık bir çizgi izleyen Wonder Woman'lı, Batman'li süper kahraman macerası 5. haftasında 4,1 milyon dolar kazandı. Bütçesi tahmini olarak 300 milyon dolar civarında olan filmin şu ana kadarki gişesi 219,4 milyon dolar.  Listenin ikinci yarısını açan film ise yılbaşı ruhunu yansıtan devam filmi "Babalar Savaşıyor 2" oldu. İlk filmde tanıştığımız zıt karakterleri babalara bu kez dedeleri de ekleyen ve hepsini bir yılbaşı macerasında buluşturan film, 6. hafta kapanışını 3,8 milyon dolar ile yaptı. Şu ana dek 96,5 milyon dolar gişe elde eden filmin bütçesi ise 69 milyon dolar... Listenin 7. filmi İskandinav mitolojisinin ünlü şimşek tanrısı Thor'u bir kez daha beyaz perde ile buluşturan Thor: Ragnarok oldu. Marvel sinematik evreninin Chris Hemsworth tarafından canlandırılan süper kahramanı üçüncü solo filminin 7. hafta kapanışıyla birlikte 2,9 milyon dolar gişe elde etti. 291,4 milyon dolar bütçesini ikinci haftasından aşmayı başaran film, şu ana dek 306,3 milyon dolar gişe elde etmeyi başardı.

    Listenin son 3'ünü açan yapım olarak, dünyanın en kötü filminin iyi bir uyarlamasıyla karşılaşıyoruz. Beyaz perdenin gördüğü en kötü filmlerden biri olarak anılan "The Room"un çekim aşamasını konu edinen, James Franco başrolü ve yönetmenliğindeki "The Disaster Artist", 3. haftasında 2,6 milyon dolar kazandı. Listenin 9. sırasında ise bir dedektiflik gizemi yer alıyor. Kalabalık yıldız kadrosuyla dikkat çeken Agatha Christie uyarlaması Doğu Ekspresinde Cinayet, 6. hafta kapanışını 2,4 milyon dolar ile yaptı. 55 milyon dolar bütçeli film şu anda 97,2 milyon dolar kazanmış durumda... Listenin son sırasında önümüzdeki yılın Oscar yarışının iddialı isimlerinden "Uğur Böceği" yer buldu. Kara gençlik komedisi 7. haftasında 2,1 milyon dolar gişe elde etti. 

    ABD gişe verileri için tıklayın! 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top