Hesabım
    ABD Box Office: Jumanji'nin Egemenliği Sürüyor!

    ABD box office rakamları açıklandı.

    Geçtiğimiz hafta sonu için ABD box office verileri belli oldu. ABD'de hafta sonu seyirci rakamlarına göre derlenen box office listesinin zirvesi bu hafta değişmedi. Vizyona girdiği gibi zirveye yerleşen "Jumanji: Vahşi Orman", bu hafta da yerini korumayı başarırken, listede 3 yeni film kendine yer bulabildi.

    Listenin bu haftaki galibi de klasikleşmiş hikayeye modern bir dokunuş getiren Jumanji: Vahşi Orman oldu. Renkli kadrosuyla komedi ile aksiyonu harmanlayan yeni nesil Jumanji, 3. hafta kapanışını 27 milyon dolar ile yaptı. 90 milyon dolar bütçeli film, 3. haftasında da başarısını devam ettirerek 283,1 milyon dolarlık toplam gişeye ulaştı. Listenin 2. sırasında, listenin dram filmlerinden biri olan "The Post" yer buldu. Steven Spielberg imzalı, Tom Hanks ve Meryl Streep başrollü basın özgürlüğü draması, 4. hafta sonunda 18,6 milyon dolar elde etti. 50 milyon dolar bütçeli filmin 4. haftasında elde ettiği toplam gişe ise 23 milyon dolar... Listenin ilk 3'ünü kapatan yapım vizyonun tazeleri arasından çıktı. Liam Neeson'ı bir kez daha ailesini kurtarma işine koşan Yolcu filmi, açılışını 13,4 milyon dolar ile gerçekleştirdi.

    Listenin ilk 3'ü bir aksiyon filmiyle kapanırken, listenin 4. sırasında Ruhlar Bölgesi: Son Anahtar yer aldı. Sevilen korku serisinin yeni devam halkası, 2. hafta sonu kapanışını 12,1 milyon dolar ile yaparak, 10 milyon dolarlık bütçesini 5'e katlamaya çok yaklaşmış oldu. Listenin tam ortası itibariyle eğlenceli yapımlar öne çıkmaya başlıyor. Listenin 5. sırasında Hugh Jackman, Zac Efron, Michelle Williams ve Zendaya gibi ünlü isimleri bünyesinde toplayan müzikal "Muhteşem Showman" yer alıyor. Büyülü havası ve bol danslı yüksek enerjisiyle dikkat çeken "Muhteşem Showman", 4. haftasında 11,8 milyon dolar gişe elde etti. 84 milyon dolar bütçeli müzikal, kendi bütçesini çıkartmayı nihayet başardı. Listenin ikinci yarsını açan film ise beyaz perdenin en uzun soluklu bilim kurgu serilerinden Star Wars'un 8. devam halkası "Star Wars: Son Jedi" oldu. Geçtiğimiz yılın son haftasında toplam 517,1 milyon dolar gişeye ulaşarak 2017'de ABD'de en çok hasılat yapan film olan devam halkası, 5. haftasında da başarısını devam ettirdi ve 11,2 milyon dolar gişe elde etti. Böylece filmin toplam gişesi 591,5 milyon dolara yükselmiş oldu. Listenin 7. sırasında ise bir animasyon harmanı aile filmi yer buldu. Hugh Grant ve Brendan Gleeson gibi yıldızları kadrosunda bulunduran "Paddington 2", açılışını 10,6 milyon dolar ile gerçekleştirdi.

    Listenin 8. sırasında dram filmi "Proud Mary" yer buldu. Taraji P. Henson başrollü film, açılışını 10 milyon dolar ile yaptı. Listenin 9. ise kadın komedisi "Pitch Perfect 3" yer aldı. Kadınların maceralarını müzikle harmanlayan komedi serisinin 3. devam halkası 3. hafta kapanışını 5,6 milyon dolar ile gerçekleştirdi. Listenin son filmi 90. Oscar yarışında adı sıklıkla anılan "En Karanlık Saat" oldu. Gary Oldman'ın performansıyla büyülediği film, 8. haftasında 4,5 milyon dolar gişe elde etti.

    ABD gişe verileri için tıklayın! 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top