Hesabım
    "Sevmek Zamanı" Yenilenen Kopyasıyla İlk Kez !f İstanbul’da!

    17. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin sürprizlerinden biri de yenilenmiş kopyasıyla “Sevmek Zamanı” olacak

    Türkiye sinemasının auteur’lerinden Metin Erksan yeniden beyaz perdede! Dönemin ötesinde sinema anlayışı, Müşfik Kenter ve Sema Özcan’ın etkileyici performansları ve katmanlı senaryosuyla tüm zamanların en iyi Türkiye filmlerinin başında gelen Sevmek Zamanı, 17. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nde yenilenmiş kopyasıyla ilk kez genel seyircilerin karşısına çıkıyor. 

    İş Bankası Maximum Kart’ın 6. kez ana partnerliğinde ve CGV Mars Cinema Group ortaklığında 15 Şubat’ta başlayacak olan !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali kapsamında, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Prof. Sami Şekeroğlu Sinema Televizyon Merkezi öğrencileri tarafından restore edilen “Sevmek Zamanı” seyircilerle tekrar buluşacak. Dünyaca ünlü Fransız sinema yazarı Georges Sadoul’ün “Toplumsal bir temele sahip, eşine az rastlanan modern bir film” dediği; Fatih Özgüven’in “Antonionivari bir modernizmle Tanpınarvari bir ‘huzur’ duygusunun tuhaf, güzel ve belki de günü için fazla erken bir karışımı” yorumunu yaptığı; Selim İleri’nin “Büyük, korkunç yalnızlığı, ‘imkânsız aşk’ı öylesine şiirli yansıtmıştır ki, kederden çarpılıp kalırsınız” sözleriyle tarif ettiği film, Büyükada’da bir zengin evinde boyacılık yapan Halil adlı bir adamın, evde karşılaştığı bir kadın fotoğrafına aşık olmasını ve onun suretine saplanıp kalışını konu alıyor.

    Festivalin açılış filmi de belli oldu. Bağımsız sinemanın kraliçesi Greta Gerwig’in yönettiği, Time Out’un “Etkileyici bir şekilde gençliğin ritmiyle kanat çırpan bir güzellik” sözleriyle övdüğü, eleştirmenlerceYılın Filmi seçilen “Lady Bird / Uğur Böceği”, Türkiye’de ilk kez !f İstanbul’un Açılış Gecesi’nde seyirciyle buluşacak.

    Yılın merakla beklenen bağımsızlarını ve ödüllü filmlerini sinema severlerle buluşturmak için gün sayan !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin programı 23 Ocak’ta açıklanacak ve biletler 2-4 Şubat tarihlerinde İstanbul için, 23-25 Şubat tarihlerinde de Ankara ve İzmir için satışa çıkacak. 17. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, önümüzdeki yıl 15-25 Şubat 2018 tarihleri arasında İstanbul'da start verecek. Ardından festivalin yolu 1-4 Mart arasında Ankara ve İzmir'den geçecek.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top