Hesabım
    ABD Box Office: Jumanji Yine Zirvede!

    ABD box office rakamları açıklandı.

    Geçtiğimiz hafta sonu için ABD box office verileri belli oldu. ABD'de hafta sonu seyirci rakamlarına göre derlenen box office listesinin zirvesi bu hafta değişmedi. Vizyona girdiği gibi zirveye yerleşen "Jumanji: Vahşi Orman", bu hafta da yerini korumayı başarırken, listede 3 yeni film kendine yer bulabildi.

    Listenin bu haftaki galibi de klasikleşmiş hikayeye modern bir dokunuş getiren Jumanji: Vahşi Orman oldu. Renkli kadrosuyla komedi ile aksiyonu harmanlayan yeni nesil Jumanji, 5. hafta kapanışını 20 milyon dolar ile yaptı. 90 milyon dolar bütçeli film, 5. haftasında da başarısını devam ettirerek 316,9 milyon dolarlık toplam gişeye ulaştı. Listenin 2. sırasında vizyonun taze filmlerinden "12 Savaşçı" yer buldu. Marvel'ın şimşek tanrısı Thor'u Chris Hemsworth'ü terör örgütü El-Kaide ile karşı karşıya getiren savaş filmi açılışını 16,5 milyon dolar ile yaptı. Listenin 3. sırasında da vizyonun tazeleri etkisini hissettirdi. Büyük bir soygunun iki farklı cephesini gözler önüne seren Gerard Butler'lı aksiyon filmi "Den of Thieves" ilk haftasını 15,3 milyon dolar ile kapattı.

    İlk 3 geride kalırken, 4. sırada listenin dram filmlerinden biri olan "The Post" yer buldu. Steven Spielberg imzalı, Tom Hanks ve Meryl Streep başrollü basın özgürlüğü draması, 5. hafta sonunda 12,1 milyon dolar elde etti. 50 milyon dolar bütçeli filmin elde ettiği toplam gişe ise 45,1 milyon dolar... Listeyi ortalayan  yapım vizyonun tek müzikal yapımı oldu. Listenin 5. sırasında Hugh Jackman, Zac Efron, Michelle Williams ve Zendaya gibi ünlü isimleri bünyesinde toplayan müzikal "Muhteşem Showman" yer aldı. Büyülü havası ve bol danslı yüksek enerjisiyle dikkat çeken "Muhteşem Showman", 5. haftasında 11 milyon dolar gişe elde etti. Listenin ikinci yarısını açan film bir animasyon harmanı aile filmi oldu. Hugh Grant ve Brendan Gleeson gibi yıldızları kadrosunda bulunduran "Paddington 2", 2. hafta sonu kapanışını 8,2 milyon dolar ile gerçekleştirdi. Listenin 7. sırasını da aksiyon aldı. Liam Neeson'ı bir kez daha ailesini kurtarma işine koşan Yolcu filmi, 2. hafta sonu kapanışını 6,6 milyon dolar ile gerçekleştirdi.

    Listenin son üçünü açan film ise beyaz perdenin en uzun soluklu bilim kurgu serilerinden Star Wars'un 8. devam halkası "Star Wars: Son Jedi" oldu. Geçtiğimiz yılın son haftasında toplam 517,1 milyon dolar gişeye ulaşarak 2017'de ABD'de en çok hasılat yapan film olan devam halkası, 6. hafta sonunda 6,5 milyon dolar gişe elde etti. Böylece filmin toplam gişesi 604,2 milyon dolara yükselmiş oldu. Listenin 9. sırasında Ruhlar Bölgesi: Son Anahtar yer aldı. Sevilen korku serisinin yeni devam halkası, 3. hafta sonu kapanışını 5,9 milyon dolar ile yaparak, 10 milyon dolarlık bütçesini 6'ya katlamaya çok yaklaşmış oldu. Listenin son sırasında ise 4,7 milyon dolar ile romantik yapım "Forever My Girl" yer buldu.

    ABD gişe verileri için tıklayın! 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top