Hesabım
    “Geliş” ve “Her Şeyin Teorisi” Filmlerinin Bestecisi Johann Johannsson Aramızdan Ayrıldı!

    Altın Küre ödüllü İzlandalı besteci hayatını kaybetti.

    Müzikleriyle mest olduğumuz birçok filmin bestecisi Johann Johannsson 48 yaşında hayatını kaybetti. Berlin’de hayatını kaybeden bestecinin ölüm sebebi henüz bilinmiyor.

    İzlandalı bestecinin, kazandığı birçok ödüle ek olarak 2 Oscar adaylığı bulunuyordu. “Her Şeyin Teorisi” ve “Sicario” ile Oscar’a aday gösterilen Johannsson, “Her Şeyin Teorisi” ile Altın Küre Ödülü’ne uzandı. Ayrıca 3 BAFTA adaylığı bulunan besteci, Denis Villeneuve, Darren Aronofsky ve James Marsh gibi önemli yönetmenlerle çalıştı. Aronofsky, “anne!” filminde birlikte çalıştığı Johann Johannsson’ın ölümüyle ilgili şunları söyledi: “Johann tam bir beyefendiydi. Ses ve müziğe tamamıyla eşsiz bir yaklaşımı olan muhteşem bir iş arkadaşıydı. Ne kadar korkunç bir kayıp.”

    Başarılı bestecinin filmografisinde; “Personal Effects” (2009), “Tutsak” (2013), “Her Şeyin Teorisi” (2014), “Sicario” (2015), “Geliş” (2016), “anne!” (2017) gibi filmler bulunuyordu. Henüz vizyona girmeyen “Mandy”, “The Mercy” ve “Mary Magdalene” filmlerinde de bestecinin imzası var.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top