Hesabım
    ABD Box Office: Erotizm Yine Zirvede!

    ABD box office rakamları açıklandı.

    Geçtiğimiz hafta sonu için ABD box office verileri belli oldu. ABD'de hafta sonu seyirci rakamlarına göre derlenen box office listesinin zirvesi bu hafta el değiştirdi. Geçtiğimiz hafta itibariyle zirveyi geri kazanmış olan "Jumanji: Vahşi Orman" bu hafta zirveye yeniden veda ederken, listede 3 yeni film kendine yer bulabildi.

    Listenin bu haftaki ilk 3'ü tamamen vizyonun tazelerinden oluştu. Böylece haftanın yeni filmlerinden listeye girmeyi başaranların hepsi, ilk 3'e girdi. Listenin galibi eleştirmenler tarafından yerden yere vurulsa da kendine has seyirci kitlesini kaybetmeyen "Grinin Elli Tonu" oldu. Serinin son devam halkası olan Özgürlüğün Elli Tonu, serinin 2. devam halkasının başaramadığını başararak listede ilk sırayı almayı başardı. Erotik aşk hikayesini sonlandıran "Özgürlüğün Elli Tonu" açılışını 38,8 milyon dolar ile gerçekleştirdi. Ancak serinin başarısının düşüşte olduğu da gözlerden kaçmadı. 3. devam halkası, serinin ilk filminin açılış rakamının yarısına bile ulaşamadı. Listenin 2. sırasında animasyon macera "Tavşan Peter" yer buldu. Hayvanları modern hayata yerleştiren ve insani özellikler kazandıran yeni modern fabl örneği, açılışını 25 milyon dolar ile yaptı. Animasyon film böylece bütçesinin yarısını çıkartmış oldu. Listenin ilk 3'ünü kapatan film ise Clint Eastwood'un yeni yönetmenlik ürünü "15:17 Paris Treni" oldu. Usta yönetmen ve oyuncunun gerçek bir terör saldırısı kurtuluşunu, olayın gerçek kahramanlarıyla beyaz perdeye aktardığı film, açılışını 12,6 milyon dolar ile yaptı. 30 milyon dolar bütçeli filmin, kendi bütçesini çıkaracağı ön görülüyor.

    Listenin ilk 3'nün geride kalmasıyla birlikte vizyonun taze filmlerinin egemenliği de sona eriyor. Listenin 4. sırasında geçtiğimiz haftanın galibi Jumanji: Vahşi Orman yer alıyor. Klasikleşmiş hikayeye modern bir dokunuş getiren, renkli kadrosuyla komedi ile aksiyonu harmanlayan yeni nesil Jumanji, 9,8 milyon dolarlık hafta sonu gişesiyle, 90 milyon dolarlık bütçesini 4'e katlamayı sonunda başarmış oldu. Listenin tam ortasında, vizyonun tek müzikal yapımı yer buldu. Listenin 5. sırasında Hugh Jackman, Zac Efron, Michelle Williams ve Zendaya gibi ünlü isimleri bünyesinde toplayan müzikal "Muhteşem Showman" yer aldı. Büyülü havası ve bol danslı yüksek enerjisiyle dikkat çeken "Muhteşem Showman", 8. hafta sonunda 6,4 milyon dolar gişe elde etti. Listenin ikinci yarısını, beyaz perdenin gençlik aksiyonu Labirent serisinin son devam halkası Labirent: Son İsyan açtı. Distopik bir dünyada geçen, Dylan O'Brien başrollü hayatta kalma macerası 3. hafta sonunda 6 milyon dolar gişe elde etti. Böylece 62 milyon dolar bütçeli film, bütçesini çıkartmaya çok yaklaşmış oldu. Listenin 7. sırasında listenin tek korku filmi olan "Winchester" yer buldu. Usta oyuncu Helen Mirren'ı başrolüne yerleştiren korku filmi, 2. hafta sonu kapanışını 5 milyon dolar ile yaptı.

    Listenin son 3'ünü açan film, listenin dram filmlerinden biri olan The Post oldu. Steven Spielberg imzalı, Tom Hanks ve Meryl Streep başrollü basın özgürlüğü draması, 8. hafta sonunda 3,5 milyon dolar elde etti. Listenin 9. filmi, 13 dalda adaylık kazanarak 2018 Oscar'a damgasını vuran Suyun Sesi oldu. Guillermo del Toro imzalı fantastik aşk filmi, 11. hafta sonunda 3 milyon dolar gişe elde etti. Listenin son filmi ise bir aksiyon yapımı oldu. Büyük bir soygunun iki farklı cephesini gözler önüne seren Gerard Butler'lı aksiyon filmi "Den of Thieves" 4. hafta sonunu 2,8 milyon dolar ile geride bıraktı. 

    ABD gişe verileri için tıklayın! 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top