Hesabım
    Rahmetli Sanatçı Turan Özdemir'e Londra'dan Ödül!

    Geçtiğimiz ay zamansızca aramızda ayrılan sanatçı Turan Özdemir'e Londra'dan ödül geldi.

    Rahmetli sanatçı Turan Özdemir'e Londra'dan ödül geldi. Geçtiğimiz ocak ayında hayatını kaybeden usta oyuncu, 10. Londra Uluslararası Sinemacılar Festivali’nde "Mezarcı" filmindeki rolüyle “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” ödülüne layık görüldü.

    15 Ocak’ta Beykoz’daki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden usta oyuncu Turan Özdemir, yönetmenliğini Talip Karamahmutoğlu’nun yaptığı "Mezarcı" filmindeki rolüyle jürinin takdirini topladı. “En iyi Yardımcı Erkek Oyuncu” ödülünü, Özdemir adına festivalin uzun metraj yabancı film kategorisinde “En İyi Yönetmen” ödülüne layık görülen filmin yönetmeni Talip Karamahmutoğlu aldı.

    Yönetmen Karamahmutoğlu, törende yaptığı konuşmada, ödülü salonda dakikalarca alkışlanan Turan Özdemir ve ailesi adına aldığını belirtti ve “Ülkem usta bir oyuncuyu, ben ise çok iyi bir dostumu kaybettim. Türkiye’ye döner dönmez ödülünü mezarına getireceğim” dedi.

    Turan Özdemir, 13. Altın Koza Film Festivali’nde, Dondurmam Gaymak filmindeki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazanmıştı. Başarılı oyuncunun filmografisinde Yağmurdan Sonra, Mevlana Celaleddin-i Rumi: Aşkın Dansı, Babam Büfe, Dursun Çavuş, Sonsuz Bir Aşk ve Kiraz Mevsimi gibi yapımlar vardı. Özdemir ayrıca İki Yabancı, Pis Yedili ve Dostlar Mahallesi dizilerinde de rol almıştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top