Hesabım
    Box Office: Yerli Komedinin Yerini Yerli Dram Aldı

    Box office rakamları açıklandı.

    Türkiye gişe verilerine göre 16-18 Şubat haftasonunda box office listesinde zirve değişikliği mevcut. Vizyona girişiyle birlikte zirveyi kapan "Kayhan", bu hafta itibariyle zirveyi kaybetti. Geçtiğimiz hafta sonunda listede 3 yeni film kendine yer buldu.

    Listenin bu haftaki galibi yerli sinema ve ekranların başarılı isimlerinden Kıvanç Tatlıtuğ başrollü Hadi Be Oğlum oldu. Çocuğuyla bağ kurma çabasıyla ve geçmişindeki yaralarla boğuşan bir babanın hikayesini izlediğimiz yerli dram filmi açılışını 232.672 seyirci ile yaptı. Listenin 2. sırasında da vizyonun taze yapımlarından biri yer aldı. Marvel'ın yeni alametifarikası Black Panther, Amerika'da gelmiş geçmiş en iyi açılışlardan birine imza atarken, ülkemizde 229.635 seyirci ile açılış yaptı. Listenin 3. filmi ise Şahan Gökbakar'ın sevilen tiplemelerinden birini beyaz perdeye taşıyan Kayhan oldu. Recep İvedik ile ünlenen komedyenin yeni komedi tiplemesi beyaz perdedeki 2. hafta sonu kapanışını 108.839 seyirci ile gerçekleştirdi.

    Listenin ilk 3'ü geride kalırken, sırayı yine yerli bir yapım takip etti. Listenin 4. sıradaki filmi usta oyuncu Serra Yılmaz'ı ilk kez yönetmen koltuğuna oturtan dram komedi filmi Cebimdeki Yabancı oldu. Zengin kadrosuyla göz dolduran, usta yönetmen Ferzan özpetek'in de yapımcıları arasında yer aldığı "Cebimdeki Yabancı", 3. hafta sonu kapanışını 95.402 seyirci ile yaptı. Listenin tam ortasına yerleşen film ise erotizm ile aşkı harmanlayan "Grinin Elli Tonu"nun son devam halkası oldu. Anna ve Christian'ın aşklarının son mahsülü Özgürlüğün Elli Tonu, 2. hafta sonunda 70.090 seyirci tarafından izlendi. Listenin ikinci yarısını listedeki son taze film açtı. Animasyon türündeki Mutlu Canavar Ailesi, yerli gişedeki açılışını 47.454 seyirci ile yaptı. Listenin 7. filmi de yerli komediler arasından geldi. Gupse Özay'ın sevilen tiplemesi Zeliha'yı Zeliha'yı bu kez aşka değil kariyere koşarken gördüğümüz yerli komedi "Deliha 2", 6. hafta sonunda 43.306 seyirciye ulaştı. 

    Listenin 8. sırasındaki yapım ise bol yıldızlı yerli komedi "Aile Arasında" oldu. Gülse Birsel'in senaryosunu üstlendiği, başrollerinde Engin Günaydın ve Demet Evgar'ın yer aldığı yerli komedi, 12. hafta sonunda da başarılı gidişatını sürdürerek 39.042 seyirci tarafından izlendi. Böylece film listede 5 milyon seyirci sınırını aşan tek yapım oldu. Listenin 9. filmi vizyonun bilim kurgu maceraları arasından çıktı. Beyaz perdenin gençlik bilim kurgu aksiyonu "Labirent"i sonlandıran devam halkası "Labirent: Son İsyan" listenin 9. sırasında yer aldı. Bir kez daha başrolünü Dylan O'Brien'ın üstlendiği 3. devam halkası 36.145 seyirci ile 4. hafta sonu kapanışını yaptı. Listenin son sırasında ise vizyonun yerli komedisi "Ölümlü Dünya" yer aldı. Yönetmen koltuğuna Leyla ile Mecnun dizisiyle gönüllere taht kuran Ali Atay'ı oturtan bol yıldızlı komedi filmi 4. hafta sonu kapanışını 28.564 seyirci ile yaptı. 

    Bu haftaki Türkiye gişe verileri için tıklayın!

    Kaynak : Boxofficeturkiye.com

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top