Hesabım
    Epik Savaş Filmi "Direniş Karatay"da Kim Kimdir?

    İlk Selçuklu dönemi filminin geniş kadrosunda kim kimdir?

    İlk Selçuklu dönem filmi olan Direniş Karatay'ın kahramanlarını tanıyalım. 2017 Temmuz- Ağustos aylarında çekimleri Konya’da gerçekleşen "Direniş Karatay"da birbirinden ünlü isimler, tarihin tozlu sayfalarına karışmış karakterlerle karşımıza çıkıyor. Bakalım filmde kim kimmiş?

    Kılıçarslan Köşkü, Sultan Kapısı, Ertaş Kapısı gibi tarihî yerlerin gerçeğe yakın prototiplerinin kurulduğu, savaş sahnelerinde 1000 e yakın özel tasarım ok, yay, kılıç, mızrak ve kalkan kullanıldığı, 65 bin metrekare kapalı alanda gerçekleşen stüdyo çekimleri esnasında savaş sahneleri için uluslararası standartta 45 kişilik dublör ekibinin özel koreografileri ile görev aldığı "Direniş Karatay", dünya tarihinin en önemli savaşlarından biri olan Kösedağ Savaşı ve döneme damgasını vuran devlet adamı Emir Celaleddin Karatay'ın hikayesini beyaz perdeye taşıyor.

    Alaattin Keykubat’ın zehirlenerek öldürülmesi üzerine tahta geçen oğlu Gıyaseddin, babası gibi güçlü karaktere sahip bir devlet adamı değildir. Bu zayıflık Moğolların baskısını ve Selçuklu üzerindeki iştahını artırmaktadır. Tüm tecrübe ve gücü ile halkı büyük bir direnişe hazırlayan Emir Celaleddin Karatay; kadını, erkeği, genci ve yaşlısıyla Anadolu’nun sessiz kahramanlarını yanına alacaktır...

    Yönetmen koltuğunda Selahattin Sancaklı'nın oturduğu "Direniş Karatay"da Ahi Evren’e Fikret Kuşkan, Noyan karakterine Yurdaer Okur, Türkan'a Burcu Özberk, Kutay'a Alperen Duymaz ve genç Mevlana'ya Furkan Palalı hayat veriyor. Emir Celaleddin Karatay'ı ise Mehmet Aslantuğ canlandırıyor.

    Epik savaş filmi "Direniş Karatay", 9 Mart'ta sinemalarda olacak.

    Emir Celaleddin Karatay (Mehmet Aslantuğ): Son Selçuklu kahramanı

    Ahi Evren (Fikret Kuşkan): Konya Ahi Teşkilatı’nın başkanı, Alaaddin Keykubad’ın baş veziri Ahi Evren, Türk devletinin sırrını elinde tutan büyük bir devlet adamıdır.

    Noyan (Yurdaer Okur): Bir tarafta Selçuklular, diğer tarafta Moğollar… Paylaşılamayan Anadolu toprakları ve gözlerini hırs bürümüş Noyan’ın savaşı…

    Kutay (Alperen Duymaz): Noyan’ın üç has adamından biri olan Kutay, acımasız ve barbarlığıyla nam salmış bir Moğol askeri.

    Türkan (Burcu Özberk): Ahi Evren’in fedakar kızı Türkan, devleti için canını hiçe sayabilecek büyük bir savaşçıdır.

    Alaaddin Keykubad (Cahit Kayaoğlu): Anadolu Selçuklu Devleti’nin Ulu Hakan’ı. Noyan’ın en korkulu rüyası. Kösedağ savaşından önce beklenmedik bir ihanetle yıkılan son kale.

    Gıyaseddin (Ali Buhara): Alaaddin Keykubad’ın oğlu! Kösedağ Savaşı'nda Selçuklu ordularının hakanı. Galip gelmesi beklenen Selçuklu ordusunun mağlup olmasında onun aldığı kararların büyük etkisi oldu.

    Börke (Nik Xhelilaj): Noyan’ın öz oğlu. Doğu ordularının en barbar kumandanı. Gözünü kan bürümüş bir Moğol olan Börke'nin taht için yapamayacağı şey yoktur.

    Olcayto (Volkan Keskin): Noyan’ın evlatlığı, üç has adamından biridir. Ordunun hep önünde giden cesur bir savaşçıdır. Hayatının en büyük ihanetini en yakınından yiyecektir.

    Alpdoğan (Bahadır Yenişehirlioğlu): Selçuklu Akıncıları’nın başı, Sultan Keyhüsrev’in en güvendiği kumandanı. Türk tarihinin en zor görevlerinden biri onun omuzlarına yükleniyor.

    Maral (Ece Yaşar): Noyan’ın hareminde güzeller güzeli bir kız. Yüreğinde büyük bir aşk saklayan Moğol cariyesi Maral'ın bu aşkı karşısında tek engel Noyan olacak!

    Fatma Bacı (Nefise Karatay): Konya’daki Bacıyan Teşkilatı’nın başkanı ve Ahi Evren’in karısıdır. Sulhta iyi bir eğitimci, savaşta ise vatanı için can veren bir savaşçı.

    Suhrab (Latif Koru): Sultan Gıyaseddin’in kayınbiraderi, Kösedağ Savaşı'nın öncü kumandanlarından... Savaşın kaderini değiştiren karar alınırken onun tavsiyesi etkili olacak.

    Mevlana (Furkan Palalı): Yüzyıllardır Konya denilince ilk akla gelen isim olan Mevlana Celaleddin Rumi'yi "Direniş Karatay" filminde Konya'nın evladı Furkan Palalı canlandırıyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top