Hesabım
    Dev Hizmet: Willy Wonka'nın Çikolata Fabrikası Kaça Patlar?

    Diyelim ki hayaliniz deli olduğundan şüphe edilen, baba kompleksli bir çikolata milyarderi olmak...

    Willy Wonka'nın Çikolata Fabrikası herkesin hayalidir. Hem dünyanın en güzel yiyeceği olan çikolatayı hem de karmaşık dizaynıyla bir lunaparkı içinde bulunduran dev fabrika, Umpa Lumpa'ların şarkılarıyla sınırsız bir eğlence mekanı gibi görünebilir. Ancak içinde kaybolmak isteyeceğiniz (ve büyük ihtimal kaybolduğunuz takdirde başınıza felaketlerin geleceği) bu fabrika, tehlikeli olduğu kadar da pahalı. Hatta öyle ki, en büyük hayaliniz en iyi ihtimalle egzantirik olarak görülen, baba travmasından muzdarip, modaya yeni bir soluk getirme potansiyeli olan ve ürünlerini şaibeli yollarla yapan bir çikolata milyarderi olmadığı sürece bu işe girişmezsiniz bile. Ama madem ki haberin devamını okumaya kararlısınız, o halde buyurun listemize...

    Advanced Technology Services'ın çıkardığı fiyat listesine göre, 7 göbek zengin olmadığınız sürece bu fabrikayı inşa etmenize imkan yok. Şöyle ki;

    • Hiç durmadan çalışan devasa makinelerle birlikte yıllık enerji gideri en az 2 milyon dolarlık olacaktır.
    • Devasa çikolata şelalesi için ise 150 bin galon eritilmiş çikolata gerekli, bu da 32.7  milyon  dolar ediyor. Şayet çikolata organik olacaksa, bu fiyat 47.1 milyon dolara çıkar.
    • Umpa Lumpa'ların yıllık maaşı toplam 73.4 milyon doları buluyor, zira Amerika'da ortalama bir çikolata fabrikası işçisi 50 bin dolar civarı bir maaş alıyor. Çalışanlara ödenen yıllık 5,5 bin dolarlık sağlık sigortasının toplamı da 8.1 milyon  dolar oluyor.
    • Londra temelli bir şirketin ürettiği yalanabilir duvar kağıdı, Wonka'nın yenebilir duvar kağıtlarına en yakın olan ürün. Onun fiyatı da 2,6 bin dolar oluyor.
    • Altın yumurtlayan kaz yumurtası için de küçük bir hesap yaparsakortalama ağırlığı 144 gram olan yumurtaların 6 bin dolara denk geldiğini görüyoruz.
    • Uçan cam asansöre de tam 109 milyon dolar ödemeniz gerekiyor.

    Sonuç; eğer 224,6 milyon dolarlık bir bütçeniz varsa siz de bir Willy Wonka olabilirsiniz! (Artık ne işinize yarayacaksa...)

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top