Hesabım
    Rosamund Pike Kimyager Marie Curie'yi Canlandıracak!

    Oscar adayı oyuncu Rosamund Pike, Nobel ödüllü Marie Curie'ye hayat verecek.

    Tarihi değiştiren bilim insanı Marie Curie'nin hayatı film oluyor. Radyoaktivite üzerine yaptığı çalışmalarla iki farklı alanda Nobel Ödülü kazanan Polonya asıllı kimyager ve fizikçiyi canlandıracak olan isim ise "Kayıp Kız" filmindeki performansı ile Oscar adaylığı kazanan İngiliz oyuncu Rosamund Pike olacak.

    Oscar adaylığı kazanan etkileyici animasyon "Persepolis"in yönetmeni Marjane Satrapi'nin yönetmen koltuğuna oturacağı dram yapımı Radioactive ismini taşıyacak. Lauren Redniss'in 2010 yılı imzalı "Radioactive: Marie & Pierre Curie: A Tale of Love and Fallout" romanından beyaz perdeye uyarlanacak olan filmin senaryosunda ise Jack Thorne'un imzası var. 

    Nobel ödüllü Marie Curie, daha gençken 1893'de kendisi gibi bilim insanı olan Pierre Curie ile tanışır. Evlenip iki kız çocuğu büyüten çift, 1903'te radyumu keşfederek birlikte Nobel ödülü kazanır ve bilimin seyrini sonsuza dek değiştirir. Kocasının ölümünün ardından araştırmalarına devam eden Marie, bir diğer ünlü bilim insanı Paul Langevin ile ilişkisi olduğu için skandallara davetiye çıkarır. Ancak Marie'nin bilime olan bağlılığı ve dünyayı değiştiren keşiflerle birlikte gelen sorumluluk her şeyi gölgede bırakacaktır...

    Çekimleri bu hafta içinde Budapeşte'de başlayacak olan dram filminde, uranyumla yaptığı deneyler sonucu radyoaktiviteyi keşfeden ünlü bilim kadınının eşi Pierre Curie'yi Sam Riley, sevgilisi Paul Langevin'i ise Aneurin Barnard canlandıracak. Filmin kadrosunda yer alan Anya Taylor-Joy, Curie’nin kızı Irene'e, Simon Russell Beale ise Marie ile zıt görüşte olan Paris Üniversitesi Profesörü Gabriel Lippmann'a hayat verecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top