Hesabım
    ABD Box Office: Black Panther Yine Zirvede!

    ABD box office rakamları açıklandı.

    Geçtiğimiz hafta sonu için ABD box office verileri belli oldu. ABD'de hafta sonu seyirci rakamlarına göre derlenen box office listesinin zirvesi bu hafta el değiştirmedi. Geçtiğimiz hafta itibariyle zirveyi geri kazanmış olan "Black Panther" bu hafta da yerini korurken, listede 2 yeni film kendine yer bulabildi.

    Bu haftanın gişe lideri de Marvel'ın yeni alametifarikası Black Panther oldu. Başarılı açılışının sinyallerini daha ön satış aşamasında rekor kırarak vermiş olan yeni nesil süper kahraman filmi, 3. hafta sonunda 65,7 milyon dolar gişe yaparak liderliği elinde tutmayı başardı. Box office tarihinin en iyi 5. hafta sonu açılışı rakamına ulaşmayı başaran, Wakanda'nın egzotik atmosferine taşınan süper kahraman macerası yoplamda 500 milyon dolarlık gişe rakamını aşmayı başardı. Listenin 2. sırasında Jennifer Lawrence başrollü Kızıl Serçe yer aldı. Akademi ödüllü güzel yıldızı bir ölüm makinesine dönüştüren casus filmi açılışını 17 milyon dolar ile yaptı. Listenin 3. sırasında da listenin son taze filmi yer buldu. Bruce Willis başrollü Death Wish açılışını 13 milyon dolar ile yaptı.

    Listenin ilk 3'ü geride kalırken, vizyonun tazeleri de sona ermiş oldu. Listenin 4. sırasında Rachel McAdams ve Jason Bateman başrollü aksiyon komedi filmi "Game Night" yer buldu. 10,7 milyon dolar gişe elde eden film, 2. haftasında bütçesini çıkartmaya çok yaklaştı. Listenin tam ortasında animasyon macera Tavşan Peter yer buldu. Hayvanları modern hayata yerleştiren ve insani özellikler kazandıran yeni modern fabl örneği, 4. hafta sonu kapanışını 10 milyon dolar ile yaptı. Böylece film bu hafta itibariyle 84 milyon dolarlık gişe elde etmeyi başardı. Listenin ikinci yarısını ise, Natalie Portman başrollü bilim kurgu filmi Yok Oluş açtı. İnsanoğlunun dünya üzerindeki hakimiyetinin tehdit altına girdiği film, 2. hafta sonunda 5,6 milyon dolar elde etti. Listenin 7. sırasında Jumanji: Vahşi Orman yer alıyor. Klasikleşmiş hikayeye modern bir dokunuş getiren, renkli kadrosuyla komedi ile aksiyonu harmanlayan yeni nesil Jumanji, 4,5 milyon dolarlık hafta sonu gişesiyle, 90 milyon dolarlık bütçesini 4'e katlamış durumda. 

    Listenin son 3'ünü açan film ise eleştirmenler tarafından yerden yere vurulsa da kendine has seyirci kitlesini kaybetmeyen "Grinin Elli Tonu" oldu. Serinin erotik aşk hikayesini sonlandıran son devam halkası olan Özgürlüğün Elli Tonu, 4. hafta sonu kapanışını 3,3 milyon dolar ile gerçekleştirdi. Listenin 9. sırasında Hugh Jackman, Zac Efron, Michelle Williams ve Zendaya gibi ünlü isimleri bünyesinde toplayan müzikal "Muhteşem Showman" yer alıyor. Büyülü havası ve bol danslı yüksek enerjisiyle dikkat çeken "Muhteşem Showman", 11. hafta sonunda 2,6 milyon dolar gişe elde etti. Film böylece 84 milyon dolarlık bütçesini ikiye katlamaya çok yaklaştı. Listenin son sırasında "Every Day" filmi yer aldı. Fantastik dram filmi 2. hafta sonu kapanışını 1,5 milyon dolar ile yaptı. 

    ABD gişe verileri için tıklayın! 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top