Hesabım
    Box Office: "Ailecek Şaşkınız" Rekorlarla Geldi!

    Yerli box office rakamları açıklandı.

    Türkiye gişe verilerine göre 2-4 Mart haftasonunda box office listesinde zirve değişikliği mevcut. Vizyona girişiyle birlikte zirveyi kapan "Hadi Be Oğlum", bu hafta zirveyi bir yerli komediye kaybetti. Geçtiğimiz hafta sonunda listede 3 yeni film kendine yer buldu.

    Listenin bu haftaki galibi sevilen yerli komedi ikilisi Ahmet Kural ve Murat Cemcir'i yeniden beyaz perdede izleyici ile buluşturan Ailecek Şaşkınız oldu. İlk hafta sonunda tam 680.409 seyirci tarafından izlenerek tüm zamanların en iyi Mart ayı açılışı rekorunun yeni sahibi olan yerli komedi filmi, toplamda 8,8 milyon TL hasılat elde etmeyi başardı. Listenin 2. filmi, yerli sinema ve ekranların başarılı isimlerinden Kıvanç Tatlıtuğ başrollü Hadi Be Oğlum oldu. Çocuğuyla bağ kurma çabasıyla ve geçmişindeki yaralarla boğuşan bir babanın hikayesini izlediğimiz yerli dram filmi 3. hafta kapanışını 92.354 seyirci ile yaptı. Listenin 3. sırasında Amerika'da fırtınalar estiren, Marvel'ın yeni alametifarikası Black Panther yer buldu. Süper kahraman filmi 3. hafta sonunda 67.794 seyirci ile kapanış yaptı. Amerika'da 17 günde 501 milyon dolarlık hasılat elde eden film, şimdiden ülkede en çok hasılat elde eden 10. film olmayı başardı. 

    Listenin 4. filmi de vizyonun yerli komedileri arasından çıktı. Demet Akbağ ve Zafer Algöz başrollü aile komedisi Görevimiz Tatil, 2. hafta sonu kapanışını 58.458 seyirci ile gerçekleştirdi. Listenin tam ortasında Jennifer Lawrence başrollü Kızıl Serçe yer buldu. Akademi ödüllü genç yıldızı ölümcül bir Rus ajanına çeviren casusluk filmi, açılışını 57.808 seyirci ile yaptı. Listeyi yarılayan film ise bir animasyon oldu. Modern fablların yepyeni öreği Tavşan Peter, ülkemizdeki 2. hafta sonu kapanışını 38.029 seyirci ile yaptı. Listenin ilk yarısı geride kalırken, listenin ikinci yarısında da modern fablların etkisi bitmedi. Listenin 6. sırasını vizyondaki ilk hafta sonunu kutlayan "Puloi: Asla Yalnız Uçmayacaksın" aldı. Bir kuşun hayatından kesitler sunan animasyon ilk hafta sonunda 29.330 seyirciyi sinema salonlarına çekti.

    Listenin son 3'ünü açan film, usta oyuncu Serra Yılmaz'ı ilk kez yönetmen koltuğuna oturtan dram komedi filmi "Cebimdeki Yabancı" oldu. Zengin kadrosuyla göz dolduran, usta yönetmen Ferzan Özpetek'in de yapımcıları arasında yer aldığı "Cebimdeki Yabancı", 5. hafta sonu kapanışını 19.675 seyirci ile yaptı. Listenin 9. filmi ise listenin tek yerli korkusu olan "Alem-i Cin" oldu. Özgür Bakar imzalı yerli korku yapımı, 2. hafta sonunda 13.507 seyirciyi sinema salonlarına çekmeyi başardı. Listenin son sırasındaki yapım ise bol yıldızlı yerli komedi "Aile Arasında" oldu. Gülse Birsel'in senaryosunu üstlendiği, başrollerinde Engin Günaydın ve Demet Evgar'ın yer aldığı yerli komedi, 14. hafta sonunda da başarılı gidişatını sürdürerek 10.107 seyirci tarafından izlendi. 

    Bu haftaki Türkiye gişe verileri için tıklayın!

    Kaynak : Boxofficeturkiye.com

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top