Hesabım
    Usta Besteci John Williams “Star Wars” Serisinden Ayrılıyor!

    Besteciyi 9. filmden sonra artık "Star Wars" serisinde dinleyemeyeceğiz.

    “Star Wars” serisinin gedikli bestecisi John Williams, serinin 9. filmiyle birlikte artık seride besteci olarak çalışmayacağını açıkladı.

    Onlarca yıldır serinin ana filmlerinin besteciliğini üstlenen Williams, “Yeni Bir Umut”, “İmparator”, “Jedi'ın Dönüşü”, “Gizli Tehlike”, “Klonların Saldırısı”, “Sith'in İntikamı”, “Güç Uyanıyor” ve “Son Jedi” filmlerinin bestelerine imza attı. Spin-off filmler olan “Rogue One” ve “Solo: A Star Wars Story”de çalışmayan isim, görevini sırasıyla Michael Giacchino ve John Powell’a emanet etti. J. J. Abrams’ın yönetmenliğini üstlendiği 9. filmde, Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac ve John Boyega’nın kadroya dönmesi bekleniyor. Filmin vizyon tarihi ise 20 Aralık 2019 olarak açıklandı.

    Beşi “Star Wars” serisinden olmak üzere 51 kez Oscar’a aday gösterilen usta besteci son olarak bu sene “Son Jedi” ile Oscar yarışına girdi. 5 Oscar ödüllü bestecinin filmografisinde “Jaws”, “Indiana Jones: Son Macera”, “Sıkıysa Yakala”, “E.T.”, “Güneş İmparatorluğu”, “Jurassic Park”, “Üçüncü Türden Yakınlaşmalar”, “Münih”, “Azınlık Raporu” ve “Er Ryan’ı Kurtarmak” gibi başarılı filmler bulunuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top