Hesabım
    “Lamborghini” Biyografisi Yeni Yönetmenine Merhaba Diyor!

    Aynı zamanda filmin senaristi olan Bobby Moresco yönetmenliği devralıyor.

    Lamborghini’nin kurucusu Ferruccio Lamborghini’nin hayatını anlatacak biyografi filmi yeni yönetmenini buldu. Michael Radford’un yönetmenlikten ayrılmasıyla lidersiz kalan projenin yönetmenlik koltuğu, aynı zamanda filmin senaristliğini de yapan Bobby Moresco’ya emanet edildi. 2004 yapımı “Çarpışma” filmiyle En İyi Özgün Senaryo dalında Oscar kazanan senarist, bu yıl “Bent” ile yönetmenliğe geri dönüş yapmıştı.

    Lamborghini”, Ferruccio Lamborghini’nin oğlu Tonino tarafından yazılan ‘Ferruccio Lamborghini: The Official Story’ biyografisinden uyarlanıyor. 3 Altın Küre adayı oyuncu Antonio Banderas’ın Ferruccio Lamborghini’yi canlandıracağı filmde, rakibi Enzo Ferrari’yi “Saturday Night Live”ın yıldızı Alec Baldwin oynayacak. Filmin çekimleri önümüzdeki ay, 9 Nisan’da Roma ve Cento’da başlayacak.

    Ferruccio Lamborghini başarılı bir traktör şirketi sahibiydi. İki tane Ferrarisi vardı fakat arabalarını yarıştırmaya kalktığı zaman arabasının debriyajı sorun çıkardı. Enzo Ferrari’ye gitti ve lüks arabalarda traktör debriyajı kullanma fikrini ona anlattı. Anlatılanlara göre Ferrari, mütevazı traktör üreticisiyle dalga geçti. Bunu bir meydan okuma olarak gören Lamborghini, yeni bir araba tasarlamaya başladı. Filmde Lamborghini’nin hayatı ve traktör üreticiliğinin yanı sıra, 2. Dünya Savaşı sırasında askeri araçlar üretmesine de değinilecek.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top