Hesabım
    Box Office: Genç Yetenekler Zirvede!

    Yerli box office rakamları açıklandı.

    Türkiye gişe verilerine göre 30 Mart-1 Nisan hafta sonunda box office listesinde zirve değişikliği mevcut. Vizyona girişiyle birlikte zirveyi kapan "Ailecek Şaşkınız" zirveyi kaybederken, geçtiğimiz hafta sonunda listede 4 yeni film kendine yer buldu.

    Listenin bu haftaki galibi genç yetenekleri bünyesinde toplayan aile filmi Bizim Köyün Şarkısı oldu. Çocuk yıldızlarla dolu kadrosu ile baharın gelişini müjdeleyen bol şarkılı türkülü film, açılışını 165.022 seyirci ile yaparak zirveye yerleşmeyi başardı. Listenin 2. sırasında sevilen yerli komedi ikilisi Ahmet Kural ve Murat Cemcir'i yeniden beyaz perdede izleyici ile buluşturan Ailecek Şaşkınız yer buldu. İlk hafta sonunda tüm zamanların en iyi Mart ayı açılışı rekorunun yeni sahibi olmayı başaran yerli komedi filmi, 5. hafta sonunda da başarısını devam ettirdi ve 157.279 seyirci tarafından izlendi. Listenin 3. sırası da vizyonun taze filmlerinden birine gitti. Steven Spielberg imzalı bilim kurgu macerası Başlat Ready Player One, açılışıyla birlikte 52.516 seyirciye ulaştı.

    7 yıl aradan sonra gelen devam halkası Kaybedenler Kulübü Yolda, listenin 4. sırasını aldı. Sevilen karakterleri yeni bir macerada buluşturan film 3. hafta sonu kapanışını 50.707 seyirci ile yaptı. Listenin tam ortasında vizyonun aksiyon yapımlarından biri yer buldu. Bir kahramanlık hikayesini yeni nesil karakterlerle tekrar beyaz perdeye uyarlayan Pasifik Savaşı: İsyan 2. hafta sonu kapanışını 42.139 seyirci ile yaptı. Listenin ilk yarısı geride kalırken, listenin 6. sırasında fenomen video oyununu yeniden beyaz perdeye uyarlayan Tomb Raider yer buldu. Başrolüne Alicia Vikander'ı yerleştiren ve bu kez seksi bir savaşçıdan ziyade güçlü bir mücadeleciyi gördüğümüz yeniden uyarlama 3. haftasında 28.740 seyirciye ulaşmayı başardı. Listenin 7. sırasında ise, ilk 10'un tek animasyon filmi yer aldı. Vizyondaki 2. hafta sonunu kutlayan "Kayıp Prenses", hafta sonu kapanışını 18.858 seyirci ile yaptı. 

    Listenin 8. sırasında vizyonun taze yapımları etkisini gösterdi. Tolga Karaçelik'in Sundance Film Festivali'nden ödülle dönen komedi dram filmi "Kelebekler", açılışını 18.429 seyirci ile yaptı. Listenin 9. sırasında da taze bir yapım yer aldı. Yerli komedi "Arapsaçı" ilk haftasında 11.991 seyirciye ulaştı. Listenin son sırasında yerli komedi filmi "Düğüm Salonu" yer aldı. Yerli sinema ve ekranların sevilen yüzlerini bünyesinde toplayan düğün komedisi 3. hafta sonu kapanışını 11.058 seyirci ile yaptı. 

    Bu haftaki Türkiye gişe verileri için tıklayın!

    Kaynak : Boxofficeturkiye.com

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top