Hesabım
    Box Office: Yerli Komedi Yeniden Zirvede!

    Yerli box office rakamları açıklandı.

    Türkiye gişe verilerine göre 6-8 Nisan hafta sonunda box office listesinde zirve değişikliği mevcut. Vizyona girişiyle birlikte zirveyi kapan "Bizim Köyün Şarkısı" zirveyi kaybederken, geçtiğimiz hafta sonunda listede 3 yeni film kendine yer buldu. Listenin ilk 3'ünü yerli yapımlar doldurdu.

    Listenin bu haftaki galibi sevilen yerli komedi ikilisi Ahmet Kural ve Murat Cemcir'i yeniden beyaz perdede izleyici ile buluşturan Ailecek Şaşkınız oldu. İlk hafta sonunda tüm zamanların en iyi Mart ayı açılışı rekorunun yeni sahibi olmayı başaran yerli komedi filmi, geçtiğimiz hafta zirveyi kaybetmiş olsa da, bu hafta yeniden kazandı. 6. hafta sonunda da başarısını devam ettiren yerli komedi filmi bu hafta sonu 150.227 seyirci tarafından izlendi. Listenin 2. filmi genç yetenekleri bünyesinde toplayan aile filmi Bizim Köyün Şarkısı oldu. Çocuk yıldızlarla dolu kadrosu ile baharın gelişini müjdeleyen bol şarkılı türkülü film, 2. hafta sonu kapanışını 127.255 seyirci ile yapmayı başardı. Listenin 3. sırasında da düzen bozulmadı ve ilk 3'ün tamamı yerli yapımlardan oluşmuş oldu. Burak Özçivit ve Kerem Bürsin'i başrollerine yerleştiren yerli savaş filmi Can Feda, açılışını 110.685 seyirci ile yaptı.

    Listenin ilk 3'ü geride kalırken, sıralamayı vizyonun taze filmlerinden biri takip etti. Animasyon türündeki devam halkası Fındık İşi 2, açılışını 44.018 seyirci ile gerçekleştirdi. Listenin tam orta sırası ise vizyonun bilim kurgu filmlerinden birine gitti. Usta yönetmen Steven Spielberg imzalı yeni sanal dünya macerası Başlat Ready Player One, 2. hafta sonunda 41.814 seyirciye ulaştı. Listenin ikinci yarısını 7 yıl aradan sonra gelen devam halkası Kaybedenler Kulübü Yolda aldı. Sevilen karakterleri yeni bir macerada buluşturan film 4. hafta sonu kapanışını 26.567 seyirci ile yaptı. Listenin 7. sırasında vizyonun aksiyon yapımlarından biri yer buldu. Bir kahramanlık hikayesini yeni nesil karakterlerle tekrar beyaz perdeye uyarlayan "Pasifik Savaşı: İsyan" 3. hafta sonu kapanışını 22.262 seyirci ile yaptı. 

    Listenin 8. sırasında yerli bir yapım etkisini gösterdi. Tolga Karaçelik'in Sundance Film Festivali'nden ödülle dönen komedi dram filmi "Kelebekler", 2. hafta sonu kapanışında 16.849 seyirciye ulaştı. Listenin 9. sırasında fenomen video oyununu yeniden beyaz perdeye uyarlayan "Tomb Raider" yer buldu. Başrolüne Alicia Vikander'ı yerleştiren ve bu kez seksi bir savaşçıdan ziyade güçlü bir mücadeleciyi gördüğümüz yeniden uyarlama 4. haftasında 15.149 seyirciye ulaşmayı başardı. Listenin son filmi ise, genç yetenekleri bünyesinde toplayan "Karanlık Sır" oldu. Vizyondaki ilk haftasını kutlayan film, 12.050 seyirciye ulaşmayı başardı.

    Bu haftaki Türkiye gişe verileri için tıklayın!

    Kaynak : Boxofficeturkiye.com

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top