Hesabım
    ABD Box Office: Zirveyi Aksiyon Aldı!

    ABD box office rakamları açıklandı.

    Geçtiğimiz hafta sonu için ABD box office verileri belli oldu. ABD'de hafta sonu seyirci rakamlarına göre derlenen box office listesinin zirvesi bu hafta el değiştirdi. Vizyona girişiyle gişeye yerleşen "Sessiz Bir Yer" bu hafta itibariyle zirveyi kaybederken, listede 2 yeni film kendine yer bulabildi.

    Bu haftanın gişe lideri fenomen bilgisayar oyunundan ilham alınarak beyaz perdeye uyarlanan Rampage: Büyük Yıkım oldu. Hollywood'un sevilen ismi Dwayne Johnson, nam-ı diğer The Rock başrollü aksiyon filmi açılışını 34,5 milyon dolar ile gerçekleştirdi. Listenin 2. sırasında farklı hayatta kalmak için seslerinden vazgeçen bir ailenin korku dolu mücadelesini anlatan Sessiz Bir Yer yer aldı. Emily Blunt ve aynı zamanda filmin yönetmenliğini de üstlenen John Krasinski'nin başrollerini paylaştığı korku filmi 2. hafta sonu kapanışını 32,6 milyon dolar ile yaparak bütçesini 6'ya katlamaya çok yaklaştı. Listenin 3. sırasını alan yapım, listenin son taze filmi oldu. Düşük bütçeli gençlik korkusu Doğruluk mu Cesaret mi? açılışını 19 milyon dolar ile gerçekleştirdi. 

    Listenin ilk 3'ü geride kalırken, 4. sırayı alan yapım usta yönetmen Steven Spielberg imzalı Başlat Ready Player One oldu. Sanal dünya ile gerçekliği harmanlayan bilim kurgu macerası 3. hafta sonu kapanışını 11,2 milyon dolar ile yaptı. Film beklentilerin bir hayli altında kalmış durumda... Listenin tam ortasında da vizyonun eğlenceli yapımlarından biri yer aldı. Amerikan komedisi "Blockers", 2. hafta sonu kapanışını 10,2 milyon dolar ile yaparak bütçesini ikiye katlamaya çok yaklaşmış oldu. Listenin ikinci yarısını açan film Marvel'ın yeni alametifarikası Black Panther oldu. Başarılı açılışının ardından rekordan rekora koşan yeni nesil süper kahraman filmi, 9. hafta sonunda 5,3 milyon dolar gişe yaptı. Wakanda'nın egzotik atmosferine taşınan süper kahraman macerası 673,7 milyon dolar gişesi ile  sinema tarininin en yüksek gişeye sahip 3. filmi konumunda... Listenin 7. sırasında ise Wes Anderson imzalı animasyon "Köpek Adası" yer aldı. Köpeğini bulabilmek için ıssız bir adaya sürüklenen bir çocuğun duygu yüklü hikayesi hafta sonunda 5 milyon dolar gişe elde etti. 

    Listenin 8. filmi, vizyonun sakin yapımları arasından çıktı. Andrew ve Jon Erwin imzalı aile filmi "I Can Only Imagine" 5. hafta sonu kapanışını 3,8 milyon dolar ile yaptı. 7 milyon dolar bütçeli film, 5. haftasından bütçesini 11'e katlamaya çok yaklaştı. Listenin 9. sırasını objektifine kadınları yerleştiren bir film aldı. Aldatılan bir kadının ne kadar tehlikeli olabileceğini gözler önüne seren Taraji P. Henson başrollü "Acrimony", 3. hafta sonunda 3,7 milyon dolar kazandı. Listenin son sırasında ise politik gerilim filmi "Chappaquiddick" yer buldu. Her üyesi farklı bir trajedi yaşayan Kennedy ailesinin bir diğer üyesi Senatör Ted Kennedy'nin sebebiyet verdiği araba kazası etrafında şekillenen film, 3 milyon dolar ile 2. hafta sonu kapanışını yaptı.

    ABD gişe verileri için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top