Hesabım
    “The Happy Prince” ile Oscar Wilde’ın Son Günlerine Tanıklık Edin!

    Filmin kadrosunda Rupert Everett, Colin Firth ve Emily Watson yer alıyor.

    Oscar Wilde’ın çileli son günlerini işleyen “The Happy Prince” filminden yeni bir fragman görücüye çıktı. 2 Altın Küre adayı başarılı İngiliz oyuncu Rupert Everett’in yönetmenliğini, senaristliğini ve başrolünü üstlendiği film bol yıldızlı bir kadroya sahip. İngiliz oyuncularla kurulu kadroda, “Zoraki Kral”ın Oscar ödüllü başrolü Colin Firth, 2 Oscar adayı aktris Emily Watson, yine 2 Oscar adaylığı bulunan Tom Wilkinson, “Merlin” dizisinin yıldızı Colin Morgan, Edwin Thomas, Anna Chancellor, Julian Wadham ve Béatrice Dalle gibi isimler yer alıyor. Filmin müzikleri ise “İngiliz Hasta”nın Oscar ödüllü bestecisi Gabriel Yared’e emanet.

    “The Happy Prince”, geç Victoria dönemi Britanya'sının en başarılı ve ünlü yazarlarından biri olan Oscar Wilde’ın çileli son günlerini anlatıyor. Eşcinsel olduğu gerekçesiyle iki yıl hapis yattıktan sonra serbest bırakılan yazar hayatının kalan üç yılını da sürgünde geçirir. Bir zamanlar şerefine kadeh kaldırılan ünlü yazar artık sefillik içinde yaşamakta ve her geçen gün sağlığı ve parası tükenmektedir.

    Prömiyerini Sundance Film Festivali’nde yapan “The Happy Prince”in İngiltere vizyon tarihi 15 Haziran. Ülkemizdeki vizyon tarihi belli değil.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top