Hesabım
    ABD Box Office: Zirvede Yine Dehşet Var!

    ABD box office rakamları açıklandı.

    Geçtiğimiz hafta sonu için ABD box office verileri belli oldu. ABD'de hafta sonu seyirci rakamlarına göre derlenen box office listesinin zirvesi bu hafta el değiştirdi. Vizyona girişiyle gişeye yerleşen "Rampage: Büyük Yıkım" bu hafta itibariyle zirveyi kaybederken, listede 3 yeni film kendine yer bulabildi.

    Bu haftanın gişe lideri hayatta kalmak için seslerinden vazgeçen bir ailenin korku dolu mücadelesini anlatan Sessiz Bir Yer oldu. Emily Blunt ve aynı zamanda filmin yönetmenliğini de üstlenen John Krasinski'nin başrollerini paylaştığı korku filmi 3. hafta sonu kapanışını 20,9 milyon dolar ile yaparak bütçesini 8'e katlamaya çok yaklaştı. Hafta sonunda elde ettiği gişe, vizyona girişiyle zirveyi elde eden, geçtiğimiz hafta ise yerini kaptıran korku filminin tekrar zirveye çıkmasını sağlamış oldu. Listenin 2. sırasında yer bulan film ise fenomen bilgisayar oyunundan ilham alınarak beyaz perdeye uyarlanan Rampage: Büyük Yıkım oldu. Hollywood'un sevilen ismi Dwayne Johnson, nam-ı diğer The Rock başrollü aksiyon filmi 2. hafta sonu kapanışını 20 milyon dolar ile gerçekleştirdi. Film 120 milyon dolarlık bütçesinin yarısını aşmış durumda... Listenin 3. sırasını alan yapım, listenin taze filmlerinden biri oldu. Amerika'nın sevilen kadın komedyenlerinden Amy Schumer'a özgüven dopingi yapan komedi I Feel Pretty, açılışını 16 milyon dolar ile yaptı. 32 milyon dolar bütçeli filmin kolaylıkla kendini çıkaracağı ön görülüyor.

    İlk 3 geride kalırken, listenin tazelerinin etkisi son bulmadı. Listenin 4. sırasında vizyondaki ilk haftasını kutlayan Super Troopers 2 yer buldu. 13.5 milyon dolar bütçeli komedi filmi açılışını 15,1 milyon dolar ile yaptı. Listenin tam ortasında gelecek vadeden yıldızları bünyesinde toplayan bir yapım yer aldı. Düşük bütçeli gençlik korkusu Doğruluk mu Cesaret mi? 2. hafta sonu kapanışını 7,7 milyon dolar ile gerçekleştirdi. Listenin ilk yarısı geride kalırken, 6. sırayı alan yapım usta yönetmen Steven Spielberg imzalı "Başlat Ready Player One" oldu. Sanal dünya ile gerçekliği harmanlayan bilim kurgu macerası 4. hafta sonu kapanışını 7,4 milyon dolar ile yaptı. Film beklentilerin bir hayli altında kalmış durumda... Listenin 7. sırasında da vizyonun eğlenceli yapımlarından biri yer aldı. Amerikan komedisi "Blockers", 3. hafta sonu kapanışını 6,8 milyon dolar ile yaparak bütçesini ikiye katlamayı başarmış oldu. 

    Listenin son kısmını açan film Marvel'ın yeni alametifarikası "Black Panther" oldu. Başarılı açılışının ardından rekordan rekora koşan yeni nesil süper kahraman filmi, 10. hafta sonunda 4,9 milyon dolar gişe yaptı. Wakanda'nın egzotik atmosferine taşınan süper kahraman macerası 681,3 milyon dolar gişesi ile  sinema tarininin en yüksek gişeye sahip 3. filmi konumunda... Listenin 9. sırasını ise hayatta kalma mücadelesi "Traffik" aldı. Rüya gibi bir tatili kabus gibi bir hayatta kalma savaşına dönüştüren film açılışını 3,9 milyon dolar ile yaptı. Listenin son sırasında ise Wes Anderson imzalı animasyon "Köpek Adası" yer aldı. Köpeğini bulabilmek için ıssız bir adaya sürüklenen bir çocuğun duygu yüklü hikayesi hafta sonunda 3,4 milyon dolar gişe elde etti. 

    ABD gişe verileri için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top