Hesabım
    71. Cannes Film Festivali'nde Öne Çıkan 15 Film

    Dünyanın en prestijli film festivali kapılarını açıyor

    Yedinci sanatın en prestijli etkinliklerinden Cannes Film Festivali bu yıl 71. kez kapılarını açıyor. 

    Bu sene 8-19 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen festival, İranlı yönetmen Asghar Farhadi'nin İspanya'da çektiği psikolojik gerilim filmi Everybody Knows ile açılışını yapıyor. Javier Bardem, Penélope Cruz ve Ricardo Darín'in başrollerini paylaştığı film Altın Palmiye için de yarışacak.

    Festivalin ana yarışma seçkisi, her sene olduğu gibi bu yıl da anons edildiği an gündeme oturmayı başardı. Ancak bu kez gürültünün asıl nedeni, Paolo Sorrentino ve Mike Leigh gibi gedikli yönetmenlerin ana yarışmaya dahil edilmemesi ve yerlerini, birçoğunu ana yarışmada ilk kez gördüğümüz yönetmenlerin almış olmasıydı.

    Kırmızı halıda 'selfie' çektirmeyi yasaklayarak magazin tarafında da manşet olmayı başaran festival, bu yıl gösterim düzeninde de radikal bir değişikliğe imza atıyor. Cannes Film Festivali büyük bir geleneğini sonlandırarak bu yıl ilk kez basın gösterimlerini, filmlerin galalarından sonra gerçekleştirecek.

    İçerik ve organizasyon anlamında böylesi değişikliklere imza atan Cannes'ın ses getiren seçkisine göz attık ve dikkat çeken 15 filmi seçtik.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top