Hesabım
    Altın Palmiye Ödüllü İtalyan Yönetmen Ermanno Olmi Hayatını Kaybetti!

    Onlarca ödülün sahibi yönetmen 86 yaşında aramızdan ayrıldı.

    1978 yapımı “The Tree of Wooden Clogs” filmi ile Altın Palmiye kazanan ödüllü İtalyan yönetmen Ermanno Olmi 86 yaşında hayatını kaybetti. Kesin ölüm sebebi açıklanmayan yönetmenin bir süredir hasta olduğu biliniyordu.

    24 Temmuz 1931’de İtalya’nın Bergamo şehrinde dünyaya gelen Ermanno Olmi film yapımını bir elektrik firmasında çalışırken öğrendi. Çalıştığı 1952-1961 yılları arasında 40’tan fazla kısa film ve belgesele imza attı. İlk uzun metrajlı filmi olan 1961 yapımı “The Job” Venedik Film Festivali’nde oldukça beğenildi ve festivalden üç ödülle ayrıldı. 1978 yılında çektiği “The Tree of Wooden Clogs” filmi Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye Ödülü kazandı. 1988 yılında Venedik Film Festivali’ne tekrar uğrayan yönetmen, Rutger Hauer’in başrolünü üstlendiği “The Legend of the Holy Drinker” filmi ile Altın Aslan’a layık görüldü. 2001’de Giovanni De Medici’nin son günlerini anlatan “Savaş Mesleği” filmi ile bir kez daha Cannes’da yarıştı. Usta yönetmenin son filmi ise geçtiğimiz yıl vizyona giren “Vedete, sono uno di voi” belgeseliydi.

    Kariyerine onlarca film, belgesel ve kısa film sığdıran Olmi’nin filmografisinde; “Walking, Walking” (1983), “Biletler” (2005), “One Hundred Nails” (2007), “The Cardboard Village” (2011) ve “Her Yer Yeniden Yeşerecek” (2014) gibi başarılı filmler yer alıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top