Hesabım
    Hollywood Yıldızlarının Maaş Çekleri Ne Kadar?

    Hollywood'un gözde isimlerinin kazançlarına sizler için göz attık...

    Film yıldızlarının hayatı eskiden olduğu kadar parlak değil. 1990'larda Julia Roberts, Will Smith, Tom Hanks ve Jim Carrey gibi "ağır toplar", rol aldıkları her film için 20 milyon dolarlık maaşlar talep edebiliyorlar ve ayrıca filmin gişe başarısından da önemli miktarda gelir elde edebiliyorlardı. Ancak bu ihtişamlı günler yok oldu ve bu yüksek maaşları talep edebilecek aktörlerin sayısı giderek azalıyor. 

    Problemin bir kısmı kostümlü süper kahramanlar ve Jedi şövalyelerinin sinema salonlarında büyük bir cazibe haline gelmesi. Bir filmin açılış haftasındaki başarısı artık posterini süsleyen aktörlerin popülaritesine bağlı değil. Günümüzde stüdyoların paralarını harcadıkları asıl yıldız özel efektler. Ancak Hollywood'un kimi yıldızları hala yüksek maaş çeklerine ulaşmayı başarabiliyorlar. Örneğin Robert Downey Jr.’ın Iron Man performansı o kadar karlı ki, oyuncu, "Örümcek Adam: Eve Dönüş"te yaklaşık 15 dakikalık bir ekran süresi için 10 milyon dolar aldı. Iron Man merkezli bir macera filminde yer almak ise ona bu miktarın iki katından daha fazlasını kazandırıyor.

    Sistem nasıl işliyor?

    Düşük bütçeli korku filmi stüdyosu Blumhouse filmlerinde çalışan oyuncular ve yönetmenler, haftalık sadece birkaç bin dolara denk gelen bir para alarak stüdyonun düşük bütçeli filmlerden kazanç sağlama yöntemini korumasına imkan veriyor. Karşılığında da filmin gişedeki başarısına göre ekstra ödeme alabiliyorlar. Tıpkı "Arınma Gecesi" filminin gişede yüksek başarı kazanması ile 2 milyon dolarlık ekstra ödeme alan Ethan Hawke gibi...

    Devam halkaları da oyunculara bir hayli kar sağlıyor. 2000 yılında başlayan "Hızlı ve Öfkeli" serisi sayesinde Vin Diesel her filmde daha da zengin imkanlara ulaşıyor. Diesel, serinin son devam halkası "Hızlı ve Öfkeli 8" için performans bonusları da dikkate alındığında 20 milyon doları aşan bir gelir elde etti. Bryce Dallas Howard ve Chris Pratt "Jurassic World" filminin devam halkası için yaptıkları anlaşmalarda büyük artışlar elde edebildiler. Dünya filminin ilk filmi gişe rekoru kırarken, "Wonder Woman" filminin yönetmeni Patty Jenkins, devam halkası için ilk filmden aldığı paranın üç katından fazla olan 9 milyon dolara anlaşma imzaladı.

    Bazen yıldızlar maaşlarının yatması için filmlerin gişe rekorlarını kırmasını beklemek zorunda bile değil. Tom Cruise veya Brad Pitt seviyesindeki aktörler, çekimler tamamlanmadan veya bir film piyasaya sürülmeden önce bonuslarının önden ödenmesini talep edebilirler. Ödeme almak için farklı yollar da mevcut. Örneğin; sevilen oyuncu Dwayne Johnson 104 milyon takipçili hesabından yer alacağı filmin duyurusunu yapmak için 1 milyon dolarlık anlaşmalar imzalıyor. 

    Gelelim ünlülerin maaş çeklerine;

    Dwayne Johnson“Red Notice” (2020)$22M
    Vin Diesel“Hızlı ve Öfkeli 8 / The Fate of the Furious” (2017)$20M
    Anne Hathaway“Barbie” (2020)$15M
    Jennifer Lawrence“Kızıl Serçe / Red Sparrow” (2018)$15M
    Seth Rogen“Flarsky” (2019)$15M
    Tom Cruise“Mumya / The Mummy” (2017)$11-$13M
    Harisson Ford“Indiana Jones 5” (2020)$10-$12M
    Sandra Bullock“Minyonlar / Minions” (2015)$10M
    Leonardo Dicaprio“Once Upon a Time In Hollywood” (2019)$10M
    Robert Downey Jr.“Örümcek-Adam: Eve Dönüş / Spider-Man: Homecoming” (2017)$10M
    Kevin Hart“Jumanji: Vahşi Orman / Jumanji: Welcome to the Jungle” (2017)$10M
    Chris PrattJurassic World: Yıkılmış Krallık / Jurassic World: Fallen Kingdom” (2018)$10M
    Emily Blunt“Jungle Cruise” (2019)$8-$10M
    Bryce Dallas HowardJurassic World: Yıkılmış Krallık / Jurassic World: Fallen Kingdom (2018)$8M
    Tom Hardy“Venom” (2018)$7M
    Ryan Gosling“First Man” (2018)$6.5M
    Jack BlackJumanji: Vahşi Orman / Jumanji: Welcome to the Jungle” (2017)$5M
    Michael B. Jordan“Creed 2” (2018)$3-$4M
    Ethan Hawke“Arınma Gecesi / The Purge” (2013)$2M

    Kaynak: Variety

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top