Hesabım
    Altın Portakal Antalya'dan Parlıyor Yine!

    Beyazperde.com ilk kez Festival'i günlük takibine aldı...

    43. Altın Portakal Film Festivali, ikincisi senesini yaşayan Avrasya Film Fesitivali ile birlikte bugün başlıyor. Bir haftalık film maratonu boyunca, hem Türkiye'den hem de yurt dışından yönetmenlerin merakla beklenen çalışmaları, sinemaseverlerin karşısına çıkıyor.

    Bu sene önemli konukları ağırlayarak daha da bir iddialı olan Altın Portakal'ın en parlak yıldızı, geçtiğimiz hafta Venedik Film Festivali'nde The Queen'deki Elizabeth rolü ile en iyi aktris ödülünü kazanan Helen Mirren.

    Altın Portakal için yarışacak filmler arasında neler yok ki? Zeki Demirkubuz, Nuri Bilge Ceylan, Derviş Zaim gibi, çalışmaları sadece Türkiye'de değil, uluslararası festivallerde de ses getirmiş isimlerin yanı sıra, ilk çalışmalarını gerçekleştirmiş yönetmenler de, festival kapsamında yer alıyor. Bu sene Türk filmlerinin yarışacağı bölüm daha da bir heyecanlı geçeceğe benziyor.

    Avrasya Film Festivali de, Türkiye'nin uluslararası niteliği olan önemli festivallerinden biri olma yolunda her geçen sene hızla ilerliyor. Festival takipçileri, özenle hazırlanmış birbirinden farklı bölümler sayesinde, hem günümüzden, hem de efsaneleşmiş yönetmenlerin filmografilerinden pek çok filmi izleme şansına sahip olacaklar. Kim Ki-duk'un yeni filmi Zaman, Feng Xiaogang'un yurt dışında da övgüler almış filmi Şölen, usta yönetmen Kieslowski'nin kültleşmiş filmlerinden üç seçki, pek çok alternatifin arasından sadece birkaçı.

    Bu sene daha da bir parlayan Altın Portakal'a eşlik edelim dedik ve ilk defa Festival boyunca her gün, seçtiğimiz bir filmin tanıtımıyla ana sayfada olacağız. Gözünüz Beyazperde'de olsun!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top