Hesabım
    "Hostel"e İlham Veren Olay Filmden de Korkunç!

    Eli Roth'un bol kanlı serisi ilhamını korkunç bir olaydan alıyor.

    Kan ve şiddet severlerin favori serilerinden biridir Hostel. Acımasız işkenceleri, şiddet göstermekten kaçınmaması ve farklı konsepti ile "Testere" ile benzer bir seyirci kitlesini kendine bağlamayı başarmıştır. Eli Roth'un beklenenin üstünde başarı elde eden serisinin ilhamı ise aslında oldukça karanlık. 

    İlk filmiyle bütçesini neredeyse yirmiye, ikinci filmiyle de üçe katlamayı başaran kanlı seri, ilhamını gerçek bir olaydan alıyor. Roth, Dread Central'a yaptığı açıklamalarında, serinin ortaya çıkışının gerçek bir internet sitesine dayandığını açıklıyor.

    "Harry Knowles'la internette gördüğümüz sapkın şeyler hakkında konuşuyorduk. Teksas'ta bir adam internet üzerinden silahı kontrol ederek aslanları avlayabilecek vahşi bir oyun tasarlamıştı. FBI da adamı durdurmuştu. Adamın savunması engelli insanların da avlanabilmesini sağlamaya çalıştığı olmuştu. Ben de 'Neden odaya bir insanı sokmuyorlar ki?' dedim. Harry de Tayland'ta 10,000 dolara bir odaya girip birinin kafasına ateş edebileceğin bir site bağlantısı gönderdi. Site, öldürdüğünüz kişinin bunun için gönüllü olduğunu ve paranın bir kısmının ailesine gideceğini, çünkü çok fakir oldukları için nasıl olsa öleceklerini iddia ediyordu. Site tamamen başka bir insanın canını alma heyecanını vermek için tasarlanmış" diyen yönetmen, sitenin gerçekliği üzerine bir soruya da, "Site gerçek görünüyordu. Ancak kaydolmak için kredi kartı bilgilerinizi ve kişisel bilgilerinizi istiyorlardı. O noktada bu konuya dair bir belgesel yapmak istiyordum. Ama bu insanların para için insan öldürdüğünü düşününce vazgeçtim" dedi.

    Önemli olan şeyin sitenin gerçekliği değil sitenin var olması olduğunu belirten yönetmen, "Mesele şu; birisi bu konuda bir web sitesi yaptı. Birisi bu siteyi düşündü, gerçekleştirdi ve kavramsallaştırdı. Dışarıda para ve uyuşturucudan sıkılan, bir fahişe ya da striptiz kulübüne gitmekten ya da uyuşturucu kullanmaktan artık bıkmış bir adam olduğunu anladı. Onlar bir sonraki heyecan seviyesini arıyorlar. Öyle insanlar biliyorum. Para onlara hiçbir şey ifade etmiyor, her şeye sahipler ve artık uyuşmuşlar. Bir odaya girmek ve herhangi bir sonuçla yüzleşmeden birini öldürmek istiyorlar" dedi.

    "Hostel"i bir dahaki izleyişinizde, bir gerçekliğe şahit oluyor olabileceğinizi unutmayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top