Hesabım
    Sundance Ödüllü "Blaze"den Blaze Foley'e Saygı Duruşu!

    "Blaze" filminden fragman yayınlandı.

    Sundance Film Festivali'nden ödülle dönen Blaze'den fragman var. Efsanevi şarkı sözü yazarı Blaze Foley'e bir saygı duruşunda bulunan biyografik yapımın yönetmenliğini, senaryosunu ve yapımcılığını, Oscar adaylığı bulunan başarılı oyuncu Ethan Hawke üstleniyor. Film, senaryoda Hawke ile birlikte imzası bulunan Sybil Rosen'ın "Living in the Woods in a Tree: Remembering Blaze Foley" isimli anı kitabından beyaz perdeye uyarlandı.

    Yeni keşif Ben Dickey'nin ünlü şarkı sözü ustasına hayat verdiği filmde, yeni yeteneğin performansı ona Sundance Film Festivali'nden Jüri Özel Ödülü kazandırdı.

    "Blaze", Merle Haggard ve Willie Nelson gibi isimleri etkileyen Teksas müziği hareketinin yaratıcısı ünlü şarkı sözü efsanesini konu ediniyor. Blaze’nin geçmişinin, bugününün ve geleceğinin yeniden tasarlanan versiyonlarını örgüden geçirerek üç farklı zamanı bir araya getiren film, örgünün farklı iplerinde Blaze'in Sybil Rosen ile olan aşk ilişkisini, oğullarının ölümünü, kendisinin ölümünün sevenleri ve rakipleri üzerindeki etkisini irdeliyor. Onunla yolculuk edenlerde bıraktığı etkileri ve iniş çıkışlarını anlatan yapım, acı tatlı bir yolculuğun portresini çiziyor.

    Kadrosunda Alia Shawkat, Charlie Sexton, Josh Hamilton, Richard Linklater, Alynda Segarra, Sam Rockwell, Steve Zahn ve Kris Kristofferson'ı da bulunduran biyografik yapım, Eylül ayında Amerika'da seyircilerle buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top