Hesabım
    "Kardeşler" Prömiyerini Karlovy Vary'de Yaptı

    Ömür Atay'ın "Kardeşler" filmi 53. Karlovy Vary Film Festivali'nde gösterildi.

    Kardeşler dünya prömiyerini 53. Karlovy Vary Film Festivali’nde yaptı. Avrupa’nın önemli film festivallerinden biri olan 53. Karlovy Vary Film Festivali’nin Ana Yarışma bölümünde yer alan "Kardeşler"in 2 Temmuz Pazartesi günü festivalde gerçekleştirilen galasına ilgi yoğundu. 

    Bir namus cinayetinin gölgesinde birbirlerinin kaderini yaşamak zorunda kalan iki kardeşin hesaplaşmasının anlatıldığı dram türü "Kardeşler"in gala gösterimi öncesi yapılan basın toplantısında soruları cevaplayan yönetmen Ömür Atay festivalle ilgili düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Avrupa’yı Asya’ya bağlayan, İran’a giden anayolun üzerinde geçen bir hikâye getirdik sizlere. Karlovy Vary’de olmaktan çok mutluyuz.”

    Filmin konusu; Yusuf ailesinin aldığı karar ile kız kardeşini tuzağa düşürmüş, ağabeyi Ramazan’da kardeşini öldürmüştür. Yusuf’un yaşı küçük olduğu ceza indirimi olacağından abisi Ramazan yerine hapse girer. Dört yıl hapiste kalan Yusuf şartlı tahliye olunca ailesi ile tekrar bir araya gelir. Özgürlüğüne kavuşan Yusuf çektiği vicdan azabı ile bu sefer de dışarıda hapis hayatı yaşar. İki kardeşin hayatına giren Yasemin, geçmişte yaşanan ve sır gibi saklanan cinayeti öğrenir. Yasemin de artık Yusuf gibi aile için büyük bir tehlike oluşturmaktadır.

    Senaristliğini de Ömür Atay’ın üstlendiği Antalya Film Forum 2017 WIP platformu finalistlerinden, "Kardeşler" filminin başrollerini genç oyuncular Yiğit Ege YazarCaner Şahin ve Gözde Mutluer paylaşıyor. Türkiye- Almanya-Bulgaristan ortak yapımı olan film, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Eurimage ve FFHSH (Hamburg Film Fonu) desteği ile çekildi. Yapımcılığını Funda Ödemiş’in üstlendiği “Kardeşler”in çekimleri geçtiğimiz sene Eskişehir ve İstanbul’da gerçekleştirildi. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top