Hesabım
    "Dune"un Başrolü Timothée Chalamet mi Olacak?

    "Dune"un yeniden çekiminin başrolü için Timothée Chalamet düşünülüyor.

    Dune yeniden uyarlamasının başrolü için Timothée Chalamet düşünülüyor. Oscar ödüllü filmler Beni Adınla Çağır ve Uğur Böceği ile yıldızı iyice parlayan ve 22 yaşında Oscar adaylığı kazanan Fransız asıllı Amerikalı oyuncu Chalamet'in, Paul Atreides'i canlandırması için değerlendirildiği ortaya çıktı.

    Deadline'da yer alan habere göre; Legendary Entertainment yapımı yeniden uyarlamanın başrolü için süregelen anlaşma tamamlanmak üzere. Frank Herbert'in 1965 yılında yazdığı "Dune" romanının televizyon ve beyaz perde haklarını satın alan Legendary Entertainment'ın büyük beklentileri olan yeniden uyaramanın yönetmen koltuğunda ArrivalSicario ve Blade Runner 2049 ile son yıllara damgasını vuran Oscar adayı yönetmen Denis Villeneuve oturacak. 

    Eric Roth'un senaryosunu üstleneceği yapım, bir serinin ilk filmi olabilir. Zira yazar Frank Herbert, Dune romanından sonra 5 devam romanı daha yazmıştı.

    Uzak bir gelecekte geçen "Dune", ailesi çöl gezegeni Arrakis’in kontrolüne sahip olan Paul Atreides’in hikayesini anlatıyor. Galaksinin farklı noktalarındaki gezegenler, rakip feodal aileler tarafından yönetilmektedir. Çok değerli bir kaynağın tek üreticisi olan sert şartlarıyla çöl gezegeni Arrakis'in kontrolü asil aileler arasında son derece talep görmektedir. "Baharat" adı verilen bu kaynak, yüksek bilinç ve uzun bir yaşam süresi sunarken, beraberinde çok ciddi yan etkileri de getirmektedir. Ayrıca yıldızlararası yollarda gezinmeye yardımcı olan kaynak da bu "baharat"tır. Bu kaynağı elde etmek isteyen feodal rakiplerden Harkonen ailesi tarafından Paul ve ailesine tuzak kurulur. Bu tuzağın sonucunda Paul'un ailesi darmdağın olarak firari hale gelirler. Paul ailesinin Arrakis kontrolünü yeniden kazanmak için bir isyan başlatırken, tüm evrenin seyrini değiştirebilme ihtimalini yakalayacaktır...

    Kitapların epey uzun ve inanılmaz derecede yoğun olması, hikayenin bir filmde anlatılmasını güç kılıyor. 1984 yapımı David Lynch uyarlaması da bu açıdan oldukça eleştirilmişti. Diğer "Dune" uyarlamaları ise beyaz perde şansını bile yakalayamamıştı. İnsanlığın yıldızların arasında dolaştığı etkileyici destan "Dune"un yeni uyarlaması bakalım nasıl olacak?

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top