Hesabım
    Andy Serkis "Hayvan Çiftliği"ni Beyaz Perdeye Uyarlıyor!

    Andy Serkis kült roman "Hayvan Çiftliği"ni Netflix için filme aktaracak.

    Andy Serkis, Netflix için kült roman "Hayvan Çiftliği"ni filme çekecek. Yarattığı kurgusal distopyalarla okurlarına karanlık gelecek versiyonları sunan usta yazar George Orwell imzalı kült roman, bir kez daha küçük ekran için uyarlanacak.

    20. yüzyıl İngiliz edebiyatının önde gelen kalemleri arasında yer alan yazarın "Hayvan Çiftliği" romanı bir çok kez beyaz perde ve ekranlara uyarlanmıştı. Yeni nesil uyarlamanın yönetmen koltuğunda ise Gollum ve ayaklanan maymunların akıllı lideri Caesar rolleriyle hatırlanan usta oyuncu Andy Serkis yer alacak. Oyuncunun yönetmenliğini üstlendiği bir diğer roman uyarlaması Mogli: Orman Çocuğu da yakın zamanda Netflix tarafından alınmıştı.

    Ünlü oyuncu distopik roman uyarlamasında yönetmenliğin yanı sıra yapım şirketi The Imaginarium aracılığıyla yapımcılık da yapacak. Uyarlama uzun zamandır Serkis için hazırlık aşamasındaydı. The Imaginarium şirketi 2012'de romanın haklarını aldığından beri filmin yapımı için bekleniyordu. Serkis, George Orwell'in çağa damgasını vuran çalışmasını hayata geçirmek adına Netflix kadar mükemmel bir yaratım kaynağı buldukları için heyecanlı olduğunu söyledi. 

    1945 tarihli romanın yazarı Orwell'ın kendi sözleriyle "Hayvan Çiftliği", 1917 Rus Devrimi'ni ve daha sonra Sovyetler Birliği'nin Stalinist çağına uzanan olayları yansıtıyordu. Hikaye, bağımsızlığını kazanmak için çiftliğe sahip olan insanlara karşı isyan eden bir grup hayvana odaklanıyor. Devrimin mimarları eşitliğe dayanan ütopik bir ortam yaratırlar. Ancak Napolyon adlı bir domuz, orijinal amacı saptırır, rakiplerini yavaş yavaş ortadan kaldırır ve yönetimin temelini sağlayan yedi emri yürürlüğe koyar. Bu yedi emrin temelinde "tüm hayvanlar eşittir, ancak bazı hayvanlar diğerlerinden daha eşittir" yatmaktadır.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top