Hesabım
    Sacha Baron Cohen'in Doğum Günü Şerefine Ofansif Şaka Sevenlere En İyi Film Önerileri!

    Espri anlayışınız yüzünden yargılanmayacağınız bir galeriye adım atın...

    Sacha Baron Cohen denince akıllara ilk gelecek şey ofansif mizahtır. Ortaya koyduğu filmler ile ünlü oyuncu her zaman eleştirilere maruz kalmış ve ofansif mizahın sınırlarını zorlamıştır. Biz de onun 47. doğum günü şerefine meşalesini bir süreliğine devralmaya karar verdik!

    Ofansif şaka denince pek çok insanın aklına acımasız, kaba, düşüncesiz ve hassasiyetten uzak espriler gelir. Akıllarda yerleşmiş olan kalıp, ofansif mizahın toplumun kimi kesimlerini incitebilecek, trajedilere karşı duyarsız, toplumsal acı ve yaralardan beslenen, gülünmesi doğru olmayan konular üzerinden yaratılan bir şey olduğudur. 

    Bu tamamen doğru. Ofansif mizah pek çok kişi için yakışık almaz olsa da beyaz perdenin toplumsal görüşlerin ötesine geçmiş olması kimseyi şaşırtmayacaktır. Siyahilerin yaşadıkları adaletsizlikler, tarihi figürlerin başına gelenler, eşcinseller gibi toplumun tarih boyunca dönem dönem karşı durduğu ve zor zamanlar yaşattığı kesimleri, ofansif mizah söz konusu olduğunda hedef haline gelir. Bunun sebebi de, toplumun tarihte o kesimlere yapmış olduğu adaletsizlikleri günümüzdeki telafi etme çabasını yok saymasındandır. 

    Ama unutulmaması gereken nokta şudur; bunlar yalnızca şakadır. Ofansif mizah sevdiğini bildiğiniz ya da esprilerine şahit olduğunuz insanların en yakın dostları ya da aile bireyleri, mizahının hedef kitlesinden olabilir. Esprinin bitip gerçeğin başladığı noktanın ayrımını yapabildiğimiz sürece, ofansif mizah abartılmaması gereken bir bakış açısıdır diyebiliriz. 

    Eğer siz de söz konusu mizah olunca kalıpların dışına çıkmayı ve sınırları zorlamayı seviyorsanız, bu listemiz tam da size göre!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top