Hesabım
    "Suspiria"nın Thom Yorke İmzalı Müziklerinden Küçük Bir Kesit...

    "Suspiria"nın Thom Yorke imzalı soundtrack albümüne ilk bakış geldi.

    Suspiria'nın müziklerine ilk bakış geldi. Radiohead grubunun solisti olarak ünlenen müzisyen Thom Yorke'un üstlendiği soundtrack albümünden kısa bir örnek, sanatçının sosyal medya hesabı aracılığı ile takiplerle buluştu. Gelen kısa melodi, yumuşak ancak gizemli bir tını barındırıyor.

    Filmin Venedik Film Festivali'ndeki dünya prömiyeri öncesinde The Hollywood Reporter'a konuşan müzisyen, İtalyan rock müzik grubu Goblin tarafından yapılan orijinal film müziklerinin baskısını hissettiğini söyledi. Sinema tarihinin en beğenilen soundtrack albümlerinden birine sahip olan orijinal Suspiria filminin yeniden çekimi için müzik yaparken, Gobin'in şarkılarının başarısının gözünü korkuttuğunu belirten müzisyen, "Başlangıçta tuhaf bir süreçti. Yapımcılar ve Walter Fasano beni görmeye geldiklerinde onların çıldırdığını düşündüm çünkü daha önce hiç film müziği yapmadım. Ve ‘Suspiria’ efsanevi film müziklerine sahip filmlerden biridir. Bu fikri düşünmek bile birkaç ay sürdü" dedi.

    "Orijinal filmi birkaç kez izledim ve çok sevdim, çünkü o zamanlar, inanılmaz derecede yoğun bir soundtrack albümü var. Goblin ve yönetmen Dario Argento müzikleri yaptıkları zaman inanılmaz derecede yakın çalıştılar. Ama onun zamanın müzikleriydi ve herhangi bir şekilde referans göstermemin bir yolu yoktu. Aynı motiflerin düzenli kullanışmış olması haricinde işime yarayan bir şey yoktu. Beyninizin bir kısmı 'lütfen, artık bunu duymak istemiyorum' diyor. Bu gerçekten harika." diyen müzisyen, "Müzikte hipnotize edebilecek bir tekrarlama şekli var. Bnun bir çeşit büyü yapmak olduğunu düşündüm. Böylece stüdyomda çalışırken büyü yapıyordum. Kulağa gerçekten aptalca geldiğini biliyorum, ama ben böyle düşünüyordum. Daha önce sahip olmadığım bir çeşit özgürlüktü. Şarkı düzenlemesi biçiminde çalışmıyorum. Sadece araştırıyorum." diye belirtti.

    Baskın bir sanat yönetmeni, iddialı, genç bir dansçı ve yas tutan bir psikoterapisti içine çekecek olan karanlığın yükseldiği Suspiria filmi, konusunu da öncülünden alıyor.

    Amerikalı bir genç kadın olan Susie Bannion, 1977 yılının Berlin'inde dünyaca ünlü bir dans okulu Markos Tanz Company'e kabul edilmiştir. Tam da Susie'nin okula varışıyla birlikte, bu prestijli okulun başka bir öğrencisi olan Patricia gizemli bir şekilde ortadan kaybolur. Okulun devrimci sanat yönetmeni olan Madame Blanc, okulun ününü kazanmasını sağlayan eğitmendir. Onun rehberliğinde Susie balede olağanüstü bir ilerleme kaydederken, Sara isimli bir kızla da arkadaş olur. Zaman içerisinde iki genç kadın ve yas tutan bir psikoterapist bu prestijli okulun ve yöneticilerinin karanlık bir sırrı sakladıklarından şüphelenmeye başlarlar...

    Fifty Shades serisiyle tanıdığımız Dakota Johnson’ın Susie Bannion'a hayat verdiği merakla beklenen filmin yönetmen koltuğunda “Sen Benimsin” ve Oscar ödüllü “Beni Adınla Çağır” filmleriyle tanıdığımız Luca Guadagnino oturuyor.  Oscar ödüllü Tilda Swinton, genç yaşına rağmen Hollywood'un tanınan yüzlerinden biri olmayı başaran ve projeleri ardı ardına dizilen güzel yıldız Chloë Grace MoretzYaşam Kürü ve Karanlık Sır'da karşımıza çıkan Mia Goth, 1977 yapımı orijinal filmin Susie Bannion'ı Jessica Harper, Alman oyuncu Angela Winkler ve Fransız oyuncu Sylvie Testud gibi isimler de filmin kadrosunda yer alıyor. "Suspiria" 9 Kasım’da ülkemizde vizyona girecek.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top