Hesabım
    Paul Verhoeven'ın Eşcinsel Dram Filmi "Benedetta"ya İlk Bakış!

    Paul Verhoeven imzalı "Benedetta"dan ilk görsel geldi.

    Paul Verhoeven'ın LGBTİ dramı Benedetta'dan ilk görsel geldi. 1987 yapımı bilim kurgu efsanesi RoboCop ve Fransa'nın 2017 Akademi Ödülleri için Yabancı Dilde En İyi Film adayı seçilen ve usta oyuncu Isabelle Huppert'nin performansıyla baş döndüren O Kadın filminin ödüllü yönetmeni Paul Verhoeven, yeni filminde eşcinsel bir kadın üzerine kurulu romantik bir dramı seyircilerinin karşısına çıkarıyor.

    Judith C. Brown imzalı Immodest Acts: The Life of a Lesbian Nun in Renaissance Italy romanından beyaz perdeye uyarlanan "Benedetta", 17. yüzyılda yaşamış olan rahibe Benedetta Carlini'nin hikayesini anlatıyor.

    Pathé Films & SBS Productions

    Çocuklukta Toskana kasabasında bir manastıra giren Carlini, bir dizi mistik görme iddiaları ve vücudundaki stigmatların ortaya çıkması ile duyulmuştu. Yaşadığı deneyimler, kilisenin saflarında yükselmesine yardım etmişti. Ancak kilise tarafından yapılan bir soruşturma iddialarını sahtekarlık olarak nitelendirdi. Düşüşünün gerçek sebepleri üzerine çok sayıda akademik tartışma yapıldı. Pek çok yazı, Carlini'nin itibarsızlaştırılmasının asıl nedeninin hem cinsiyeti hem de cinsel tercihleri nedeniyle olduğunu savunuyor. Carlini, büyük bir halk figürü olduğu dönemde ona yardım eden bir kadın arkadaşı vardı ve ikisi zaman geçtikçe romantik bir aşk yaşamaya başlamıştı.

    Verhoeven'ın 2. Fransızca filmi olacak olan "Benedetta"nın başrolünü "O Kadın"ın yıldızlarından Virginie Efira üstlenecek. Filmin kadrosunda Oscar adayı usta oyuncu Charlotte Rampling, Fransız oyuncu Lambert Wilson ve Djam'ın güzel yıldızı Daphne Patakia da yer alıyor.

    Çekimleri şu sıralar İtalya'da devam etmekte olan filmin 2019'da vizyonda olacağı tahmin ediliyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top