Hesabım
    Disney Filmlerinde Asla İzin Verilmeyen 3 Şey!

    Disney filmlerinde asla izin verilmeyen 3 şey açıklandı.

    Disney filmleri çağın öne çıkan yapımları arasında yer alıyor. Klasikleşmiş çocuk animasyonlarıyla nesillerce seyircilerini büyülemeyi başarmış olan Disney'in kimi sıkı kuralları olduğu da bir gerçek. Bambi'nin annesinin ölümü ya da Aslan Kral'daki aile içi sırttan bıçaklama gibi minik seyirciler için travmatik içerikler fimlerde yer alsa da, Disney karakterlerinin yapamayacağı belirli şeyler mevcut.

    Pete ve Ejderhası filminin yönetmeni David Lowery, Disney ile çalışmanın altın kurallarını içeren röportajında Disney'le yapılan anlaşmanın önemli bir detayının altını çizdi. Söz konusu röportaja göre Disney filmlerinde gösterilmesi yasak olan 3 şey mevcut.

    Yönetmen verdiği röportajda, "Disney ile bir sözleşme imzaladığınızda, filminizde gösteremeyeceğiniz belirtilen şeyler baş kesme, kazığa oturtma ve tütün mamulü kullanmaktır." dedi. 

    Lowery'nin kuralın yetişkin filmleri için geçerli olup olmadığı konusunda herhangi bir fikri yok ancak son kural 2015'te Walt Disney Şirketi'nin başkanı ve CEO'su Bob Iger herhangi bir Disney filminde sigara içmeyi yasakladığında yürürlüğe girmiş oldu. Tek istisnalar 17+ filmler ve tarihsel doğruluğu sürdürmek için sigaranın gerekli olduğu sahneler olarak belirlendi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top