Hesabım
    Ödüllü Proje "İki Elin Arasında" Kısa Filmi Fongogo’da!

    Yönetmen ve senarist Osman Yazıcı’nın konuşma bozukluğu temasına odaklanan son kısa filmi "İki Elin Arasında" sinemaseverlerin desteklerini bekliyor!

    2012 yılından bu yana çektiği deneysel ve kurmaca kısa filmleri ile tanınan senarist ve yönetmen Osman Yazıcı, son kısa filmi İki Elin Arasında için fon desteği arıyor. Fongogo platformu üzerinden 30 Ağustos’ta başlatılan kampanya ile film projesinin yapım sonrası online montaj, ses, afiş tasarım, color grading, müzik ve festival masraflarını karşılanabilmesi amaçlanıyor.

    2016’da çektiği İt (Prooch) adlı kısa filmiyle ulusal ve uluslararası pek çok festivale katılan ve yurda ödüllerle dönen Yazıcı yeni filminin ortaya çıkış öyküsü aslında kendi hayat öyküsünden deneyimlerine dayanıyor. Henüz 4 yaşındayken kendisine ‘sonradan konuşma bozukluğu’ teşhisi konan Yazıcı’nın ailesiyle beraber sosyal ortamında da yaşadığı deneyim, zorluklar, mücadele ve kendini kanıtlama isteği İki Elin Arasında filminin ana eksenini oluşturuyor.

    “Kendi içinde sıkışmış kalmış ve kaçacak hiçbir yeri olmayan, kendisini topluma ispat etmeye çalışan bir çocuğun öyküsü İki Elin Arasında.... Filmin ana hikâyesini her ne kadar konuşma bozukluğu olan bir çocuk üstüne kursam da, hikâyenin diğer tarafında doğru ve yanlış, ahlâk ve ahlâksızlık, kötülük ve erdem üzerine de sorgulayıcı olacağını düşünüyorum... İki Elin Arasında, nitelikleri belli bir biçime oturtulmuş, ötekileştirilen, dışlanan, idealizm ve başarı odağının ortasında sıkışmış kalmış, küçük insanların ne kadar ince detaylarda başarılı olabileceğinin öyküsü.” sözleriyle yönetmen görüşünü ifade eden Yazıcı temmuz ayı içerisinde kısa filminin poster ve ilk teaser fragmanını da yayınladı. 

    Filmin kadrosunda 45’i çocuk oyuncu olmak üzere üç yüze yakın yardımcı oyuncu, devlet tiyatrosu sanatçıları yer alırken, 110 kişilik bir ekip beş günde filmin çekimlerini tamamlandı. Yönetmen ve senarist Yazıcı’nın gelecek hayali ise kendi kısa filminin uzun metraj versiyonu için kolları sıvamak… 

    Filmin geçtiğimiz yıl içerisinde İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında düzenlenen 17. Sinema Burada Festivali İEF Kısa Film Yarışması’ndan birincilik ayrıldığını ve  Antalya Film Forum 2017’de yapım sonrası post prodüksiyon desteği için düzenlenen Kısa Film Work In Progress Platformun da finalist 5 projeden biri olduğunu da hatırlatalım. 

    Proje detaylarını incelemek ve destek olmak için kampanya linki: https://www.fongogo.com/Project/iki-elin-arasinda

     Filme dair güncel haberler ve detaylar için sosyal medya haberlerini takip edebilirsiniz:

    https://www.facebook.com/ikielinarasindafilm/

    https://www.instagram.com/ikielinarasinda

    https://twitter.com/ikielinarasinda

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top