Hesabım
    Malatya Film Platformu’na Rekor Başvuru!

    2. Malatya Film Platformu’na başvurular 31 Ağustos Cuma günü sona erdi.

    2. Malatya Film Platformu’na rekor sayıda başvuru geldi. 9-15 Kasım 2018 tarihleri arasında Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Malatya Valiliği’nin katkılarıyla düzenlenecek 8. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek etkinliğin başvuruları 31 Ağustos Cuma günü sona erdi.

    Yoğun bir ilginin gerçekleştiği Malatya Film Platformu’nun uzun ve kısa metraj destek bölümlerine toplam 188 proje başvurdu. Malatya Film Platformu’na gösterilen yoğun ilginin kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Festival Başkanı Hacı Uğur Polat, platformun festival apayrı bir değer ve heyecan kattığını söyledi. 

    Festival Direktörü Suat Köçer; “Bu yılki yeniliklerle birlikte Malatya Film Platformu’nun kapsamı ve içeriği büyük ölçüde zengileşti. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da çok sayıda söyleşi, workshop, master class, toplantı, gezi ve diğer etkinliklerle platform katılımcılarını hayli yoğun bir program bekliyor olacak. Bu yıl TRT’nin 3 kısa filme sağlayacağı yeni destekler, platforma eklenen yeni bölümler ve kapsamları genişletilen atölyeler ile Malatya İnönü Üniversitesi işbirliğiyle bu yıl ilkini gerçekleştireceğimiz ve 10 farklı üniversiteden sinema-TV öğrencilerini kapsayan eğitim projesinin Malatya Film Platformu’na  büyük ivme kazandıracağına inanıyoruz.” dedi.

    Yeni yeteneklerin ilk film projeleriyle katıldığı başvurular arasında çok sayıda ödüllü senarist, yönetmen ve yapımcılara ait projeler de yer alıyor. Köçer, bu yıl finale kalan 20 proje arasından, jüri tarafından seçilecek ikisi uzun, üçü kısa metraj olmak üzere toplam 5 projeye destek ödülleri vereceklerini ifade etti. Malatya Film Platformu kapsamında verilecek yapım desteği kategorileri ise şöyle;

    Ana teması aile olan uzun metraj filmlere verilecek olan100 Bin TL'lik Ertem Eğilmez Aile Filmleri Yapım Destek Ödülü, 8. Malatya Uluslararası Film Festivali Malatya Yapım Geliştirme kapsamında tema sınırlaması olmaksızın başvuran ve platforma katılma hakkı kazanan projelerden birine TRT Ön Alım Destek Ödülü, ulusal kısa metraj kategorisindeki filmleri desteklemek amacıyla bu sene ilk defa gerçekleştirilecek ve 3 ayrı projeye 10’ar Bin TL doğrudan yapım desteği sağlayacak olan TRT Kısa Film Yapım Desteği.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top