Hesabım
    Güney Kore’nin Oscar Adayı “Burning” Oldu!

    Cannes Film Festivali’nin yıldızı “Burning” Oscar yoluna baş koydu.

    Güney Kore’nin bu seneki Oscar adayı belli oldu. Prömiyerini Cannes Film Festivali’nde gerçekleştiren ve FIPRESCI ve Vulcain ödüllerine layık görülen “Burning”, 91. Akademi Ödülleri’nde ‘Yabancı Dilde En İyi Film’ kategorisine aday olabilmek için yarışacak.

    Oyuncu kadrosunda Yoo Ah-inJeon Jong-seo ve “The Walking Dead”ten tanıdığımız Steven Yeun’un yer aldığı film, ödüllü yönetmen Chang-dong Lee’nin imzasını taşıyor. Filmin ülkemizde 11 Ocak 2019’da vizyona girmesi bekleniyor.

    Haruki Murakami’nin “Barn Burning” isimli kısa hikayesinden beyaz perdeye uyarlanan film, Güney Kore'nin Kuzey Kore sınırında babasıyla birlikte yaşayan Lee’nin hikayesini takip ediyor. Kasaba atmosferinde yetişen ve küçük işlerle günü kurtaran Lee, yine bu günlerden birinde çocukluk arkadaşı Hae-mi ile karşılaşır. Kısa zamanda ikisi arasında bir çekim oluşsa da Hae-mi’nin hayallerindeki Afrika seyahatine çıkması gerekmektedir. Hae-mi, Lee’den kedisine bakmasını rica eder; böylece aralarındaki iletişim de kopmayacaktır. Ne var ki Hae-mi’nin geziden Ben adında gizemli bir adamla dönmesi, Lee başta olmak üzere herkesin hayatını kökünden değiştirir.

    Sinema konusunda dünyanın önde gelen ülkelerinden Güney Kore, tarihinde 29 kere Oscar’a film gönderdi. Şeytanın bacağını bir türlü kıramayan ülke, şimdiye kadar ne adaylık elde edebildi ne de kısa listeye kalabildi. Ülkenin geçtiğimiz yılki adayı Jang Hoon imzalı “A Taxi Driver” filmiydi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top