Hesabım
    Yeşilçam Havası

    Unutulmayanları buluşturan gala!

    Ayhan Sonyürek'in Unutulmayanlar filminde "gönül adamları" sinema yapıyor. Yeşilçam kökenli yönetmen, kameraman, ışıkçı ve ünlü oyunculardan oluşan bir arkadaş grubu bir araya geliyor ve yıllar önce yazılmış bir senaryoyu çekmeye karar veriyor. Dertleri sanıldığı gibi bugünün sinemacılarına ders vermek, nasıl film yapılacağını göstermek değil!

    Zaten oradan buradan toplanan paralar da uçmuş, geriye gerilla tarzı sinemacılık yöntemleri ve dinmeyen bir sinema aşkı kalmış. Esas amaç eski günleri, eski aşkları anımsamak!

    Senaryo kökenli Sonyürek, iki farklı sinemacılığı karşılaştırmakla kalmamış izlerini sadece Renkli Türkçe'de görebildiğimiz seks filmleri dönemini de anlamlı bir şekilde hatırlatmış. Ve belki de en önemlisi, sinema ile hayatı birleştiren son derece etkileyici bir finale imza atmış.

    Dün akşam Cevahir'de yapılan Unutulmayanlar Gala'sı eski kuşak sinemacıları bir araya getirdi. Kariyerine sinema filmlerinde ve televizyon dizilerinde devam eden tanıdık yüzler ve kenara çekilmeyi tercih eden unutulmaz isimler, hem salonda hem de perdede hatırlanmaktan fazlasıyla memnundu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top