Hesabım
    Fransa’nın Oscar Adayı “Memoir of War” Oldu!

    Oscarlar’da Fransa’yı “Memoir of War” temsil etmeye çalışacak.

    Avrupa sinemasının önde gelen ülkelerinden biri olan Fransa’nın bu seneki Oscar adayı açıklandı. Drama türündeki “Memoir of War / La Douleur”, 91. Akademi Ödülleri’nde ‘Yabancı Dilde En İyi Film’ kategorisine aday olabilmek için yarışacak.

    Marguerite Duras’ın “The War: A Memoir” isimli yarı otobiyografik romanından beyaz perdeye uyarlanan filmin başrolünü César ödüllü aktris Mélanie Thierry üstleniyor. Başrole filmde Benoît MagimelBenjamin Biolay ve Grégoire Leprince-Ringuet gibi isimler eşlik ederken, yönetmen koltuğuna Emmanuel Finkiel oturuyor. 1944 yılının Haziran ayında geçen film, Marguerite adında genç bir yazara odaklanıyor. Marguerite, göz altına alınan ve Dachau toplama kampına gönderilen eşi hakkında bilgi almak için Rabier adında bir Nazi ile yakınlaşmak zorunda kalıyor.

    Yabancı Dilde En İyi Film Oscar’ını İtalya’nın ardından en çok kazanan ikinci ülke olan Fransa bu şerefe 12 kere erişti. Özellikle 1950’ler ve 1970’lerde başarılı olan ülke toplam 39 kere adaylık elde etti. Son yıllarda eski başarısını mumla arayan Fransa, 2010 yılından bu yana tek adaylığına Deniz Gamze Ergüven imzalı “Mustang” ile ulaştı. Ülkenin geçtiğimiz seneki adayı ise “Kalp Atışı Dakikada 120” filmiydi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top