Hesabım
    Yönetmen Todd Haynes’in Yeni Projesi Belli Oldu!

    Geçen yıl “Wonderstruck” ile karşımıza çıkan Todd Haynes’in yeni filmi belli oldu.

    Cennetten Çok Uzakta”, “Beni Orada Arama” ve “Carol” gibi filmlerle tanınan Oscar ve iki Altın Küre adayı Todd Haynes’in yeni projesi belli oldu. Başarılı yönetmen, kimya şirketi DuPont’a karşı gelen bir avukatı konu alacak “Dry Run” filminin yönetmenliğini üstlenecek.

    Henüz resmi bir isme sahip olmayan film, Nathaniel Rich’in The New York Times Magazine için yazdığı “The Lawyer Who Became DuPont’s Worst Nightmare” (DuPont’un Korkulu Rüyası Olan Avukat) isimli makaleden beyaz perdeye uyarlanıyor. Film, sekiz yıldır kurumsal savunma avukatlığı yapan Robert Bilott’a odaklanıyor. Avukat, kimya şirketi DuPont’a karşı bir çevre davası açıyor. Dava kısa süre içerisinde, şirketin onlarca yıldır sebep olduğu kimyasal kirliliği ortaya çıkarma savaşına dönüşüyor.

    Filmin senaryosunun ilk taslağı Matthew Carnahan tarafından yazıldı. Senaryonun tekrar yazımına Mario Correa’nın imza attığı filmin yapımcılığını Participant Media ve Marvel Sinematik Evreni’nin Hulk’u üç Oscar adayı Mark Ruffalo üstleniyor. Gelen bilgilere göre filmin başrolü için de Ruffalo düşünülüyor ancak bu konuda henüz bir görüşme gerçekleşmedi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top