Hesabım
    6. Boğaziçi Film Festivali’nin Programı Açıklandı!

    6. Boğaziçi Film Festivali’nin basın toplantısı gerçekleşti.

    6. Boğaziçi Film Festivali'nin basın toplantısı bugün gerçekleşti. 26 Ekim’de başlayacak olan festivalin basın toplantısı Soho House İstanbul’da gerçekleşti. Festivalin bu yılki programının ve yeniliklerinin tanıtıldığı toplantıda festival başkanı Ogün Şanlıer, Boğaziçi Film Festivali’nin yerli sinemaya olan katkısına vurgu yaptı. Türkiye ve dünya sinemasının en yeni ve ödüllü örneklerini İstanbullu sinemaseverlerle buluşturan festival T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla, İstanbul Boğazı Belediyeleri Birliği ana sponsorluğunda ve Kurumsal İş Ortağı TRT, Global İletişim Ortağı Anadolu Ajansı, İletişim Ortağı TV+ ile Kurumsal İletişim Ortağı TürkMedya’nın destekleriyle düzenlenecek.

    Şanlıer, “Hem yerli sinemamızın hem de uluslararası sinema dünyasının önemli ve usta isimlerine İstanbul'da ev sahipliği yapmaktan büyük gurur duyuyoruz” dedi. Yerli sinema üretimine verdikleri desteğin öneminden de söz eden Şanlıer, TRT’nin kurumsal iş ortaklığıyla düzenledikleri Bosphorus Film Lab ile genç yapımcı ve yönetmenlerin yeni filmler üretmesine maddi ve manevi destek oluşturmayı amaçladıklarını, bu yıl Bosphorus Film Lab'e seçilen 16 projenin dünyaca ünlü film danışmanı Hayet Benkara eşliğinde düzenlenecek atölyelere katılacaklarını ve ortak yapım, pitching ve finansal plan hazırlama konularında projelerini geliştireceklerini söyleyerek, bu yıl ilk kez Türkiye dışından bir projeyi, Filistinli yönetmen Leyla Abbas’ın Barzak adlı filmini desteklediklerini ve bunun uluslararası alandaki sinemacılara da açmayı planladıkları Bosphorus Film Lab için güzel bir başlangıç olacağına inandıklarını söyledi. Şanlıer ayrıca, bu yıl ilk kez CGV Mars Film Dağıtım Ödülü’nün de verileceğini belirtti.

    Bu yıl 6. yaşına giren Boğaziçi Film Festivali'nde 41 ülkeden 90 yönetmenin toplam 88 filmi gösterilecek. Oscarlı aktör Robert Redford’un başrolünde olduğu ve şimdiden Oscar kulislerinde adı sıkça anılan The Old Man & The Gun ile açılış yapacak olan festival, Türkiye ve dünya sinemasının en yeni örneklerini İstanbullu sinemaseverlerle buluşturacak. 

    Masterclass Programı’na festivalin Onur Ödülü sahipleri Bent Hamer ve Sergei Loznitsa’nın yanı sıra Portekizli yapımcı Paulo Branco da konuk oluyor. Yalnızca ülkesi Portekiz’in değil dünya sinemasının en önemli yapımcılarından biri sayılan Paulo Branco da festival kapsamında İstanbul’a gelecek ve 2 Kasım Cuma günü Soho House İstanbul’da sinema dersi verecek.

    Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda En İyi Film seçilen yapım 100.000 TL değerindeki Büyük Ödül’ü alırken, “En İyi Yönetmen”, “En İyi Erkek Oyuncu”, “En İyi Kadın Oyuncu”, “En İyi Senaryo”, “En İyi Görüntü Yönetmeni” ve “En İyi Kurgu”dallarında da para ödülleri verilecek. Festivalin bu yılki yeniliklerinden biri de Film Yapımcıları Meslek Birliği (FİYAB) tarafından verilecek FİYAB Yapımcı Ödülü olacak. Metin Tunçtürk, Nazif Tunçve Sinan Sertel’den oluşan jüri, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alan, ilk ya da ikinci filmini çekmiş yapımcıları değerlendirecek ve 10.000 TL değerindeki FİYAB Yapımcı Ödülü’nü verecek.

    Festivalin jüri başkanlığını usta yönetmen Serdar Akar üstlenecek. Festivalin jürisini ise oyuncu Begüm Birgören, geçen yıl Boğaziçi Film Festivali’nde En İyi Film Ödülü’nü kazanmış “Misafir” filmlerinin yönetmeni Andaç Haznedaroğlu, “Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi” adlı televizyon dizisinin ve “Behzat Ç. Ankara Yanıyor” filminin senaristi Ercan Mehmet Erdem ile “Gemide”, “Gönderilmemiş Mektuplar” ve “Anlat İstanbul” filmlerinin görüntü yönetmeni Mehmet Aksın oluşturuyor.

    6. Boğaziçi Film Festivali, bu yıl 26 Ekim-3 Kasım 2018 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek ve gösterimler Atlas, Beyoğlu ve Kadıköy sinemalarında yapılacak. Festival biletleri ise mobilet.com’da satışa sunulacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top