Hesabım
    Guillermo del Toro’nun Pinokyo Filmine Netflix’ten Yeşil Işık!

    Oscar ödüllü Guillermo del Toro'dan Pinokyo animasyon filmi geliyor.

    Bu sene “Suyun Sesi” ile En İyi Film ve En İyi Yönetmen dalında Oscar kazanan Guillermo del Toro’nun bir sonraki projesi belli oldu. Başarılı sinemacının uzun yıllardır çekmek istediği “Pinocchio” filmi Netflix’ten yeşil ışık aldı.

    Bu filmle birlikte ilk uzun metraj animasyon filmine imza atacak olan Meksikalı yönetmen aynı zamanda filmin senaristliğini ve yapımcılığını da üstleniyor. Mini animasyon dizisi “Over the Garden Wall”u yazan Patrick McHale senaryoyu yönetmenle birlikte yazarken, “Yaman Tilki”nin animasyon yönetmeni Emmy ödüllü Mark Gustafson filmin yönetmen yardımcılığını üstleniyor. Prodüksiyonuna önümüzdeki aylarda başlanması beklenen filmin yapımcı kadrosunda ise Lisa Henson, Alex BulkleyCorey Campodonico ve Gary Ungar bulunuyor.

    Klasik çocuk masalı Pinokyo, yaşayan gerçek bir çocuk olmak isteyen bir kuklayı konu alıyor. 1930’lu yıllarda İtalya’da geçen film, endişe verici bir tarihi ana, faşizmin yükseldiği ve diktatör Benito Mussolini’nin ülkenin kontrolünü iyice eline aldığı döneme odaklanıyor. Del Toro, “Şeytanın Bel Kemiği” ve “Pan’ın Labirenti” filmlerini de başka bir diktatörlük dönemi olan Franco İspanyası’na yerleştirmişti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top