Hesabım
    "Mimaroğlu" Belgesel Projesi Desteklerinizi Bekliyor!

    "Mimaroğlu" belgesel projesi için destek verme zamanı!

    "Mimaroğlu" belgesel projesi sinemaseverlerin desteklerini bekliyor. İlhan Mimaroğlu ve hayat arkadaşı Güngör Mimaroğlu'nun İstanbul'dan New York'a, elektronik müzikten politikaya uzanan birlikteliğini anlatan yaratıcı belgesel projesi, toplamda 50 bin TL'lik bir desteğe ihtiyaç duyuyor. Destek vermek isteyenlerin 27 gün içinde başvuru yapması gerekiyor. Şu ana dek toplam 3 bin TL destek toplanabildi.

    Gerçek bir avangard, 60’larda klasik müzikten uzaklaşan bir grup besteciyle beraber elektronik müziğin öncülerinden biri olan İlhan Mimaroğlu’nun, klasik yapıları reddeden, daima yeni seslerin peşindeki müziğine mümkün olduğu kadar sadık kalan ve yenilikçi bir hikaye anlatma gayesi güden belgesel projesinin yönetmenliğini ve senaryosunu, 2003 yılından itibaren sinemayla iç içe olan Serdar Kökçeoğlu üstleniyor.

    2012 yılında hayatını kaybetmiş olan müzisyen, besteleriyle elektronik müziğin mucitleri arasına girmiş ve Atlantic Records’ta Charles Mingus’ların efsanevi prodüktörü olmayı başarmıştı. Avangard müziği Federico Fellini’yi, Frank Zappa’yı ve John Lennon’u etkilemiş, hatta Fellini onun müziğini Satyricon filminde kullanmıştı.

    2019'un ikinci yarısında seyircilerle buluşması planlanan belgeselin New York ve İstanbul çekimlerinin gerçek 8mm filmle yapılması planlanıyor. Güngör Mimaroğlu ile görüşmelerin tamamlanması ve İlhan Mimaroğlu’nun çektiği yüzün üzerindeki 8mm ve Video 8 filmin dijitalleştirilmesiyle çekimlerin tamamlanması amaçlanıyor. 

    Yapımcılığını Dilek Aydın ve Esin Uslu'nun üstleneceği belgeselin müzik direktörlüğünü ise gerçekleştirdiği çeşitli çalışmalarla, uluslararası alanda aldığı başarı ödülleriyle dünyada en çok tanınan çağdaş Türk bestecilerinden Erdem Helvacıoğlu üstleniyor. Görüntü yönetmenliğini Levent Türkan'ın yapacağı filmin kurgusunu ise Eytan İpeker üstlenecek.

    Filme destek verenlerin destek boyutlarına göre kazandıkları ödüller de mevcut. Ödüller; website içerisinde teşekkür, dijital kartpostal, dijital afiş, gala davetiyesi, jenerikte teşekkür, Güngör Mimaroğlu ile ekip yemeği, Erdem Helvacıoğlu ile 4 saatlik ses tasarım ve prodüksiyon workshop'u ve ortak yapımcı kabul edilme gibi geniş bir yelpazeye yayılıyor.

    Projeye destek vermek için buradaki adresi ziyaret edebilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top