Hesabım
    Peter Jackson İmzalı "They Shall Not Grow Old"tan Çarpıcı Poster!

    Peter Jackson imzalı 1. Dünya Savaşı belgeseli "They Shall Not Grow Old"tan etkileyici bir poster yayınlandı.

    1. Dünya Savaşı belgeseli They Shall Not Grow Old'tan poster geldi. "Derin bir insan serüveni" ve "Geçmişi başarıyla canlandırmak konusunda dokunaklı ve akılda kalıcı bir ders" gibi iltifatlarla süslenen posterde, bir askerin gözlerinin içine bakıyor ve kendimizi onun yerine koyuyoruz. Tıpkı belgeselin adının ifade ettiği gibi; onlar hiç büyümeyecek olanlardı. Posterde gördüğümüz askerin kim olduğunu bilmiyoruz ancak önündeki yolculuk için her daim çok genç kalacağı belli...

    Fantastik sinemanın baş tacı serilerinden “The Lord of the Rings” ve “The Hobbit” üçlemelerinin 3 Oscar’lı yönetmeni Peter Jackson'ın imzasını taşıyan etkileyici belgesel için video çekimleri renklendirilip 3D formatına dönüştürüldü. Gerçek gazilerin sesleri, Birinci Dünya Savaşı'nın çarpıcılığını ve gerçekliğini önce hiç olmadığı kadar detaylı anlatabilmek için arşiv görüntüleri ile birleştirildi. Belgesel film, o dönemde çekilen ve daha önce hiç görülmemiş görüntüleri kullanarak, Büyük Savaş'ın askerlerine ve etkilerine dair olağanüstü bir bakış sunuyor.

    Belgesel için İmparatorluk Savaş Müzeleri’nin film arşivindeki görüntüler günümüz teknolojisi kullanılarak restore edildi ve BBC Arşivleri’nden alınan sesler sayesinde Büyük Savaş’ı yaşamış insanları kendi sesleriyle dinleyebileceğiz.Belgeselden hemen sonra, belgesele dair özel kamera arkası görüntülerinin ve Peter Jackson’la röportajların olduğu, restorasyonun arkasındaki kreatif ve teknik işlemlerin anlatıldığı bir yapım belgeseli de yayınlanacak. 

    Belgeselin yapımcılığını da yönetmenle birlikte Clare Olssen üstleniyor. Belgeselin kurgusunu ise "Hobbit" üçlemesinde yönetmenle çalışan Jabez Olssen yapıyor. Belgesel 17 ve 27 Aralık tarihlerinde Amerika'da gösterilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top