Hesabım
    Kurguyu Aratmayan Gerçek Hikaye "Fisherman’s Friends" Fragmanı ile Canlanıyor!

    İngiltere'de hit olan balıkçı grubu "Fisherman’s Friends" filmi ile beyaz perdede hayat buluyor.

    Kurguyu aratmayan hikayesiyle Fisherman's Friends'in ilk fragmanı geldi. Gerçek bir hikayeden beyaz perdeye uyarlanan film, Amy WinehouseBob Marley ve U2 gibi eserleri unutulmayacak müzisyenlerin albümlerini çıkartmış olan efsanevi Island Records'ın balıkçı yıldızlarını temel alıyor. Cornwall'da yaşayan 10 balıkçıdan oluşan ilginç müzik grubu, ilk albümleri "Sea Shanties" ile İngiltere'nin ilk on albümü arasına girmeyi başarmıştı.

    Film, samimiyetten kopmuş bir müzik yapımcısı ile dışa kapalı bir hayat süren balıkçıların birbirlerinden öğrenerek ve el ele vererek çıktıkları ortak bir yolu anlatıyor.

    Alaycı tabiatlı ve hızlı yaşayan Danny, Londralı bir müzik yapımcısıdır. Bir haftasonu için uzak ve sakin bir Cornish köyüne giden başarılı Danny, orada patronu tarafından bir iş yapmak zorunda kalır. Patronunun kendisine şaka yaptığını bilmeyen Danny'nin görevi, Jim'in başında geldiği yerel köy balıkçılarıyla kontrat imzalamaktır. Ancak bu şarkı söylemeyi seven balıkçıları "bağlamak" o kadar da kolay olmayacaktır. Adeta sudan çıkmış balığa dönen Danny, potansiyel müzik grubunun üyelerinin yanı sıra şöhret ve paradan çok toplumsal bağlar ve dostluğa değer veren aile üyelerinin saygısını ve desteğini kazanmak için mücadele eder. Geleneksel yaşam tarzına derinlemesine çekilen Danny, sonunda kendi bütünlüğünü yeniden değerlendirmeye ve nihayetinde başarının gerçekten ne anlama geldiğini sorgulamaya başlayacaktır. Bu süreç hem şehir hayatının içinde kaybolmuş olan Danny hem de kendi küçük çevrelerinden çıkmaya çekinen sakin kasaba insanları için hayat değiştiren bir deneyim haline gelecektir...

    Başrolünü, Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi'nin yanı sıra Guerrilla ve Born to Kill gibi dizilerde de seyircilerin karşısına çıkan Daniel Mays'in üstlendiği filmde Tuppence MiddletonJames PurefoyChristian BrassingtonDavid HaymanNoel ClarkeSarah Winter ve Maggie Steed de yer alıyor. 

    Yönetmen koltuğunda, iki yıl önce çektiği ilk uzun metrajı Kids in Love filminin ardından yeniden kamera arkasına geçen Chris Foggin'in oturduğu gerçek hikayeden uyarlama filmin senaryosunda ise Piers Ashworth, aynı zamanda filmin yapımcıları arasında yer alan Meg Leonard ve Nick Moorcroft'ın imzası var.  

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top