Hesabım
    DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması’nda Ödüller Sahiplerini Buldu!

    DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması kazananları kimler oldu?

    DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması'nın kazananları belli oldu. DenizBank ve Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) iş birliğiyle yerli sinemaya destek sağlamaya devam eden yarışmanın ödül töreni 4 Aralık Salı günü tarihinde Raffles Otel’de düzenlendi.

    DenizBank’ın, sinema sanatının bel kemiğini oluşturan senaryo yazımı konusunda uluslararası standartlarda çalışmalar yapılmasını teşvik etmek ve Türk sinemasının geleceği olan senaristleri yolculuklarının en başında cesaretlendirmek üzere Türsak Vakfı iş birliğinde bu yıl üçüncüsünü hayata geçirdiği “DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması” bu yıl itibariyle üçüncü kez ödüllerini dağıttı.

    Yarışmanın ‘İlk Film’ kategorisinde kazanan; gerilim-dram türündeki Suç Unsuru isimli filmiyle Süleyman Arda Eminçe oldu. Genç yönetmen 25.000 TL tutarındaki özel DenizBank Ödülü’ne hak kazandı. enaryo alanında birincilik ödülünü kazanan Nisa Yıldırım’ın ‘İstasyonlar’ projesi 30 bin TL ve Ömer Faruk Sorak’tan senaryo mentorluğu; ikincilik ödülünün sahibi Hüseyin Özden’in ‘Yağmur Gelin’ projesi 15.000 bin TL ve Murat Şeker’den senaryo danışmanlığı; üçüncülük ödülünü kazanan Sevra Baklacı’nın ‘Kayıp’ senaryosu ise toplam 10.000 bin TL ve Ümit Ünal’dan senaryo danışmanlığı kazandı.

    Üç yıldır başarıyla devam eden DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması’nın senaryo ödül kategorileri 2019 yılında çeşitlendiriliyor. Buna göre senaryolar, ‘Popüler Sinema Dalında En İyi Senaryo’, ‘Sanat Filmi Dalında En İyi Senaryo’ ve‘Jüri Özel Ödülü’ başlıklarından oluşacak.

    Türkiye'nin kültür yaşamına ve birikimine katkı sunmak hedefi ile kurulduğu ilk günden bu yana "Sanata Evet" diyen DenizBank, TURSAK ile üç yıl önce başlayan iş birliğinin yanında önemli projelere destek sunuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top