Hesabım
    Yurt Dışından Ödüllerle Dönen "Sibel"in Fragmanı Geldi!

    Damla Sönmez'li "Sibel" filminden ilk fragman yayınlandı.

    Yerli dram filmi Sibel'den ilk fragman geldi. Film, 12. Asya Pasifik Film Ödülleri’nde başrol oyuncusu Damla Sönmez’e En İyi Kadın Oyuncu dalında adaylık getirdi. Dünya prömiyerini yaptığı Locarno Film Festivali’nden üç ödülle dönen "Sibel", Kuşköy’de yaşayan ve ıslık diliyle konuşan 25 yaşındaki bir kadın olan Sibel’in öyküsünü anlatıyor. Sibel’in, ormanda bir yabancıyla karşılaşmasının ardından yaşadığı değişimi gözler önüne seren film, erkek hikayelerini bol bol gördüğümüz yerli sinemada kadın klişelerini yıkan ve cinsiyet kalıplarının dışına çıkmayı başaran bir yapım...

    25 yaşındaki Sibel, babası ve kız kardeşi ile birlikte Karadeniz’de gözlerden uzak bir köyde yaşamaktadır. Dilsiz bir kız olan Sibel’in kendi halinde bir yaşantısı vardır. Atalarından kalma bir gelenek olan ıslık çalma ile iletişim kuran genç kız köylüler tarafından dışlanır. Bir gün ormanda gezintiye çıkan Sibel’in hayatı ormanda saklanan bir yabancı ile karşılaşması ile bambaşka bir hal alır...

    Guillaume GiovanettiÇağla Zencirci’nin imza attıkları üçüncü uzun metraj film olan "Sibel", 25. Uluslararası Adana Film Festivali’nde ve 55. Ulusal Yarışma’da Damla Sönmez'e En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandırmıştı. Film ayrıca 25. Uluslararası Adana Film Festivali’nden En İyi Film ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödüllerini de toplamayı başarmıştı. 71. Locarno Film Festivali’nde FIPRESCI Ödülü, Ekümenik Jüri Ödülü ve Genç Jüri Ödülü’nü kazanan film, 55. Ulusal Yarışma’da ayrıca En İyi Senaryo ödülünü aldı. 20. Eskişehir Uluslararası Film Festivali’nde de Yılın Performansı Ödülü Damla Sönmez’e verildi.

    Güzel oyuncu Damla Sönmez'in başrolünü üstlendiği filmin kadrosunda; Emin Gürsoy (Emin), Erkan Kolçak Köstendil (Ali), Elit İşcan (Fatma), Meral Çetinkaya (Narin), Gülçin Kültür Şahin (Feride) gibi başarılı isimler yer alıyor. Filmin senaryosunda da yönetmenlere ek olarak Ramata Sy'ın imzası bulunuyor.

    London Film Week’in ana yarışmasında yer alan "Sibel", 6 Aralık’ta Damla Sönmez’in katılımıyla İngiltere prömiyerini yapacak. Filmin İstanbul prömiyeri ise İstanbul Modern’de devam eden “Biz de Varız!” seçkisi kapsamında 15 Aralık’ta gerçekleşecek.

    Dram filmi "Sibel" yerli sinemalarımızda çok yakında vizyona girecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top