Hesabım
    91. Akademi Ödülleri'nde Hangi Filmler "En İyi Film" Adayı Olabilir?

    2019'da Oscar'a hangi filmlerin aday olacağını sizler de tahmin ediyor musunuz?

    91. Akademi Ödül Töreni yaklaştıkça heyecanın arttığı bu dönemlerde, yılın en çok konuşulan filmlerine baktığımız zaman kimlerin Oscar Ödülleri'ne aday olabileceği akıllarımızda canlanmaya başlıyor. Akademi tarafından açıklanan dokuz kategorideki kısa listenin ardından bizler de kimlerin "En İyi Film" kategorisinde aday olabileceğinin tahminlerini yürütmeye başlıyoruz. Açıklanan kısa listede yer alan kategoriler arasında "Yabancı Dilde En İyi Film", "En İyi Film Müziği", "En İyi Özgün Müzik", "En İyi Kısa Film", "En İyi Kısa Animasyon", "En İyi Belgesel", "En İyi Kısa Belgesel", "En İyi Görsel Efekt" ve "En İyi Saç ve Makyaj Tasarımı" kategorileri yer alıyor. Açıklanmayan kategorilerden "En İyi Film" dalını tahmin etmek, adaylar 22 Ocak tarihinde açıklanmadan önce biz izleyicilere düşüyor.

    Geçtiğimiz yıl boyunca Akademi Ödülleri hakkında birçok tartışma çıkmıştı. Bunlardan ilki "En İyi Popüler Film" kategorisinin Akademi tarafından 91. Akademi Ödülleri'ne konulmak istenmesiydi. Ancak gelen eleştirilerin ardından, bu kategorinin Akademi tarihine bir çeşit saygısızlık olduğu kanısına varılıp, kategori geri çekilmişti. En İyi Popüler Film kategorisinin açılmak istenmesinin nedeni Black Panther gibi filmlerin "En İyi Film" dalına konulamayacak olmasına bağlandı. Ancak, çoğu eleştirmenin En İyi Film adayı tahminleri arasında Black Panther yer almaya devam ediyor.

    Yılın bir diğer Akademi tartışması ise, ünlü komedyen Kevin Hart'ın törende sunucu olacak olmasıydı. Ancak komedyenin sekiz yıl önce sosyal medya üzerinden ve stand up şovu aracılığıyla sarf ettiği homofobik sözler nedeniyle birçok kişiden büyük eleştiriler almasının ardından Hart, Oscar sunuculuğundan çekilmek zorunda kaldı. Oscar Töreni'nin yeni sunucusu henüz belli değilken, birçok oyuncu ve yönetmenden sunuculukla ilgili yeni öneriler gelmeye devam ediyor. Herkesin töreni sunması konusuna olumlu gözle baktığı başarılı komedyen Chris Rock ise Oscar Töreni'ni sunmak istemediğini resmi olarak geçtiğimiz gün açıkladı.

    91. Akademi Ödülleri'nin En İyi Film kategorisine aday olabilecek film tahminleri arasında, Vox Lux, A Star Is Born, Boy Erased, Black Panther, The Ballad of Buster Scruggs, Stan and Ollie, Widows, First Man, Roma, Karanlıkla Karşı Karşıya, Yeşil Rehber, Sarayın Gözdesi, If Beale Street Could Talk, Vice ve Can You Ever Forgive Me filmleri yer alıyor.

    91. Akademi Ödülleri 24 Şubat akşamı gerçekleştirilecek bir tören ile sahiplerini bulacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top