Hesabım
    Peter Jackson'dan Tenten Filmi Geliyor!

    Oscar'lı yönetmen Peter Jackson, 90. yaşına özel olarak Tenten filmi çekmeye hazırlanıyor.

    Yüzüklerin Efendisi ve The Hobbit serisinin usta yönetmeni Peter Jackson, bir Tenten filmi çekmek için hazırlanıyor. Tenten karakterinin maceralarını anlatan çizgi romanın yaratılmasının 90. yılına özel bir film çekilmesi isim Peter Jackson ile anlaşmaya varıldı.

    Steven Spielberg 2011 yılında ilk kez bir Hollywood yapımı Tenten filmi çekmişti. Peter Jackson'ın daha önce de bir Tenten filmi çekeceği ve bu filmin Steven Spielberg'in filminin devam olacağı söylenmişti. Ancak proje bir türlü hayata geçirilemedi. Geçtiğimiz aylarda Spielberg, Jackson'ın bu filmi çekeceğini söyleyerek filmin gerçekleşeceğini belirtmişti. Şimdi ise Peter Jackson'ın filmin çekimleri için hazırlık içinde olduğu söylenenler arasında yer alıyor. Peter Jackson'ın yeni Tenten filmi konusunda ağzı sıkı olsa da, Fransız-Belçika yapımı çizgi romanın yayıncısı Casterman'dan Jackson'ın kesinlikle bu projede yer aldığı konusunda açıklama geldi. Ayrıca Casterman Tenten'e yeni çizgi romanlar ekleneceğini de dile getirdi. Peter Jackson ise bu film hakkında "Çok fazla hikaye seçeneği var ve ben bunlardan hangisini yapmaktan hoşlanacağımı görmek istiyorum. Ama henüz sizlere hangi hikayeyle yola çıkacağımı söylemem mümkün değil." sözlerini ifade etti.

    Yüzüklerin Efendisi serisiyle En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo kategorilerinde üç Oscar kazanan usta yönetmen Jackson'ın bu filmde ele alacağı konu belli olmasa da, yeni çıkacak olan Tenten çizgi romanlarının ona özel olarak hazırlanabileceği söylentiler arasında yer alıyor. İlk film olan The Adventures Of Tintin: The Secret Of The Unicorn ismindeki Spielberg yapımı filmin oyuncu kadrosunda Jamie Bell, Andy SerkisDaniel Craig gibi isimler yer alırken konusu ise şöyleydi: Tenten ve köpeği Milu çıktıkları bir gezi esnasında maket bir gemi bulurlar ve beğenip alırlar. Ancak bu gemi zannettikleri kadar sıradan değildir. Geminin Tenten'in evine gelmesiyle birlikte etraflarında bir sürü kötü adam belirmeye başlar. Bu kötü adamlar, geminin değil geminin içerisindeki bir notun peşindedirler. Tenten geminin ve geminin getirdiklerinin sırrını çözmeye fazlasıyla kararlıdır.

    Tenten çizgi romanları ilk kez 1929 yılında Belçikalı Katolik bir gazete aracılığıyla okuyucularla buluşmuştu. Jackson'ın senaryosu üzerinde çalışmaya başladığı ve yüksek ihtimal ile live-action olacağı düşünülen filmin prodüksiyonunun ne zaman başlayacağı henüz belli değil.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top