Hesabım
    Avatar 4 ve 5 Çekilmeyebilir!

    Bilim kurgu ve fantastik türdeki Avatar filminin 4. ve 5. filmleri çekilmeyecek.

    Terminator, Aliens, Titanik gibi filmlerin usta yönetmeni James Cameron'ın yönetmenliğini üstlendiği bilim kurgu ve fantastik türünde olan Avatar filminin devam filmlerinin çekileceği duyurulmuştu. 2020, 2021, 2024 ve 2025 yıllarında ard arda çekilmesi planlanan dört devam halkasından son ikisinin çekilemeyeceği açıklandı.

    2009 yılında izleyicileriyle buluşan ve herkesten tam puan alan bilim kurgu fantastik türündeki Avatar filminin dördüncü ve beşinci filminin çekilemeyeceği belirtildi. Serinin İkinci ve üçüncü filmlerinin prodüksiyonları tamamlanmak üzere olup yönetmen James Cameron'ın dördüncü ve beşinci filmler için tam olarak anlaşma sağlayamadığı söylentileri dolaşmaya başladı. Daha önce de dördüncü ve beşinci filmlerin çekilmesine garanti gözüyle bakılmıyordu. Çünkü Fox şirketinin ikinci ve üçüncü filmlerin vizyona girmesinin ardından gişelerde elde edecekleri başarıya bağlı olarak anlaşma yapmak istediği bilinenler arasında yer alıyordu. Ancak şimdi Fox ve Disney'in birleşmesinin ardından dördüncü ve beşinci filmlerle ilgili yapılacak anlaşmanın kararı Disney'e bağlandı. Fakat Disney, uzun süredir projeye yeşil ışık vermemeye devam ediyor.

    Yönetmen James Cameron daha önce yaptığı açıklamada "Benim odağım Avatar 2 değil; hepsi eşit bir şekilde olmak üzere Avatar 2, 3, 4 ve 5'tir. Filmlere yaklaşımım tam olarak bu." sözlerini ifade etmişti. Ancak şimdi Cameron'ın planları sekteye uğrayacak gibi görünüyor.

    Avatar serisinin ilk filminin konusu şöyleydi: Bir hırsızlık olayında ağabeyi ölen yarı felçli Jake Sully, Pandora adındaki uzak bir gezegende misyonunun başına geçmeye karar verir. Bu yerde Na’vi adında giderek tükenmekte olan bir halk yaşamaktadır. Jake, kendilerine özgü bir lisanları, dünya görüşleri ve yaşam biçimleri olan halkın arasına karıştığında doğa ile de bütünleşir. Askeri bir şirket, söz konusu yeri ve oradaki kaynakları mercek altına almak üzere Avatar adında bir program meydana getirmiştir. Bu program insanları kısmen insan kısmen de Na’vi haline büründürerek misyon amaçlı Pandora’ya göndermektedir. Bu sisteme gönüllü dahil olan Botanist Dr Grace Augustine ve Jake Sully için başka bir yaşam var olacaktır. Sully, Pandora’ya geçtiği anda felçli bedeni değişime uğrayarak işlevsel hale gelmektedir. Bu sırada Na’vi halkından Prenses Neytiri ile karşı karşıya gelen Jake, ansızın bir farkındalık yaşar ve bir araştırma misyonu ile gönderildiği bu gezegeni, kendi dünyalısından korumaya karar verir.

    Yurt dışında Avatar 2 filmi 18 Aralık 2020'de; Avatar 3 filmi ise 17 Aralık 2021'de vizyona girecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top